Chat via credits - 1 credit/min

Koop In-syn CREDITS

In-syn credits NL 0909-5010707 - €0,90/min 0909-5010707 - €0,90/min

Koop In-syn CREDITS

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS 02-8088058 VIA CREDITS

Koop In-syn CREDITS

Onvoorwaardelijk liefhebben is een sprookje

Onvoorwaardelijk liefhebben is een sprookje: “en zij leefden nog lang en gelukkig.”

De ander is nooit schuldig aan jouw pijn.

“Hoe ben ik in vredesnaam in deze relatie terechtgekomen?”

Dat is iets wat veel mensen zich aan het eind van een relatie vaak afvragen. Hoe kan het dat ik hier ooit ben ingestapt. Wat heeft me bewogen en bezield.

Het antwoord is eigenlijk heel simpel. De liefde heeft je uitgenodigd, zodat je iets over jezelf te weten kon komen, iets wat je anders niet had kunnen leren.

Wees eenieder met wie je een relatie hebt gehad dankbaar. Zie de les, vergeef en loop door.

De liefde is een heel sterke kracht in ieders leven. Wanneer je wordt uitgenodigd in een relatie, weet dan dat de ander een spiegelbeeld is en dat wanneer je durft te kijken, je de grootste en diepgaande lessen over jezelf kunt leren. Wanneer je afscheid neemt, herinner je dan de liefde waarmee het begon.

Vergeef en sluit af.

Weet dat je bent gegroeid, dat je nieuwe krachten in jezelf hebt ontdekt, of oude verhalen hebt uitgespeeld. De liefde nodigt je uit om je zaken te herinneren over jezelf en wanneer je ze hebt gezien en ervaren kan het zo zijn dat de relatie klaar is, of een andere vorm zal vinden.

Dit citaat van Lichtflits beschrijft helder en liefdevol waar relaties onder anderen voor zijn bedoeld. “Alles wat we op de aarde beleven is tenslotte nodig om te groeien in bewustzijn. Dat mag en kan met genot, gemak en gratie. “

Daarnaast kan het als erge pijn ervaren worden, omdat je ook moet leren:

  • Over op je eigen benen staan,
  • Over volwassen zijn,
  • Over onafhankelijkheid,
  • Over vrijheid,
  • Over jezelf gelukkig maken,
  • Over geven en ontvangen,
  • Over het kennen van je eigen behoeften en erom vragen, kortom,
  • Over het vooral heel goed hebben met en zorgen voor jezelf. Dat is niet zelfzuchtig, maar de basis van liefhebben.

Veel pijn komt voor door niet geheelde kinderpijn van alleen gelaten zijn, niet gezien en gehoord zijn, niet bemind en vooral niet gesteund in onze eigen keuzes, zodat we konden worden zoals we bedoeld waren. Als er sprake is van crises in een relatie zijn we snel geneigd om de oorzaak van al onze pijn bij de ander neer te leggen. Dat helpt niet en dat klopt ook niet. De niet geheelde oude pijn wordt door de ander aangeraakt, maar de ander is er niet de oorzaak van.

Het zijn vaak ingewikkelde zaken en ik kan je helpen daar klaarheid in te brengen. Samen rustig kijken naar de spiegel die de ander je laat zien. Jouw prachtige kwaliteiten en de bij jouw aangeraakte pijn.   Kijken naar de uitnodiging bij elkaar te helen en zodoende elkaar lief te hebben, te groeien en vooral te genieten.


Is het bovenstaande herkenbaar voor jou en zou je hier wel eens over willen praten?

Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707, box 1012. Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Met iefde, Helma