In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Hoe goed zorg jij voor jezelf?

Voor velen van ons is het dagelijks leven bijna een ‘race tegen de klok’ geworden. We hebben allerlei verplichtingen die we op een dag willen nakomen, bijvoorbeeld; school, huiswerk, studeren, werken, relatie, sporten, kinderen verzorgen en opvoeden, zorgen dat er financiële middelen zijn, woonruimte hebben en dan heb ik het nog niets eens over datgene wat voor jezelf belangrijk is. De algemene maatschappelijke norm helpt ook niet echt mee, want van alles is belangrijk volgens de algemene norm, maar waar haal je dan de tijd voor jezelf vandaan?

In-Syn - Hoe goed zorg jij voor jezelf?

Tegenwoordig is het leven voor velen een behoorlijke uitdaging. Jij bent de belangrijkste persoon in jouw leven, wanneer sta jij stil bij jouw behoeften? Wat heb jij nodig om je blij te voelen? En nog belangrijker, wat onderneem jij om voor jezelf rust, ruimte en ontspanning te creëren? Respecteer je behoefte aan rust en slaap.

Wanneer plan jij tijd voor jezelf en voor datgene wat of wie je blij maakt? Als we eerlijk tegen onszelf zijn vergeten we regelmatig onszelf en richten we ons voornamelijk op al het andere.

Geef jezelf regelmatig over aan voldoende rust, slaap en relaxmomenten. Even helemaal niets…geen social media, geen film of serie kijken, jezelf afleiden door iets anders of toestaan dat iets of iemand je afleid. Ons brein is zo gewent geraakt om continue maar bezig te zijn, dat we bijna niet meer in staat zijn om stil te zijn. Oefen jezelf in stil zijn ook in gedachten, iedere seconde dat dit lukt is winst. We weten dat het goed voor ons welzijn is en zijn gewent om ons lichamelijk te trainen, helaas trainen te weinig mensen hun brein en daarmee bedoel ik de zorg voor het ontladen van het brein in stilte. Zoals we weten ligt de kracht van ons in de balans tussen lichaam en geest, waarom zorgen we dan niet beter voor ons geestelijk welzijn…?

Tijdens rust en stilte tijd kan onze geest zichzelf opladen, ook kort slapen (max. 30 minuten) oftewel de bekende power nap zorgt voor meer balans in onze energie. Piekeren is een grote saboteur van je eigen welzijn. Het is de kunst om in plaats van een vraagteken achter een zin te hebben, te zorgen dat je er een punt achter krijgt. Hoe?

Door bijvoorbeeld directer te zijn in je communicatie, dit kan ook op een empathische wijze en hoeft niet bot te zijn. Praat van je af met iemand die onbevooroordeeld is en/of je onafhankelijk tips en/of inzichten geeft.

Trap eens wat vaker op je rem en stop de wereld, hiermee voorkom je dat je roofbouw pleegt op jezelf en stop met piekeren.

Respecteer je behoefte aan stilte tijd en goede slaap om je lichaam, geest en ziel goed te verzorgen.

Immers, als jij niet goed voor jezelf zorgt, wie doet dat dan…?

Als je behoefte hebt om van je af te praten en/of inzicht in je situatie wilt, bel mij dan gerust.


Als je de behoefte hebt om je situatie en gevoelens te delen en/of inzichten en advies in wil, voel je dan van harte welkom.

Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707 of via credits: 020-2205414 box 1010

Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Liefs Anne