In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Solidariteit is de kracht voor verandering

Solidariteit

Internationale vrouwendag 8 maart 2022

Al jaren strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten, vrijheid en gelijkwaardige behandeling. Maar alleen de strijd aangaan met vrouwen blijkt een utopie en ook met de emancipatie van de man gaat het niet goed.

Er zijn meer mannen nodig die opstaan en zich hard maken voor emancipatie in de brede zin van het woord. Mannen die net als vrouwen, gelijkwaardigheid nastreven en dit als uiteindelijk doel hebben. Dit is vrij logisch als je er goed over nadenkt. Er zijn talloze voorbeelden te noemen waarbij vrouw en man ongelijkwaardig behandeld worden. Neem bijvoorbeeld geboorteverlof en ouderverlof. In veel branches is het voor de man onmogelijk om parttime te gaan werken en met alleenstaande vaders wordt amper rekening gehouden.

Zo zijn vrouwen zijn nog steeds de dupe van ongelijke salarissen, ook in de topsportwereld waar vrouwen minder prijzengeld krijgen of zelfs worden gevraagd minder hard hun best te doen, zodat mannen kunnen winnen en ongelijke kansenop educatief gebied.

Wanneer we de traditonele rolpatronen en gender-specifieke verwachtingen loslaten en uitgaan van unieke individuen, dan zou ieder mens daar gelukkiger van worden. Dat is dus weer goed voor onze emancipatie.

Internationale vrouwendag is voor iedereen een mooi moment om even stil te staan bij datgene wat voor jou belangrijk is in het leven. Hou vast aan je eigen gevoel en visie en blijf in je eigen kracht.

Namasté