In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Een nieuwjaar met nieuwe uitdagingen – Blue monday

Vandaag is het alweer half januari van het nieuwe jaar 2022 en ook nog Blue Monday, wereldwijd de meest treurige en deprimerende dag van het jaar. Voor de één zijn dit twee situaties die elkaar versterken met betrekking tot emotionele beladenheid en voor de ander twee los van elkaar staande situaties.

Als je in het leven staat vanuit de gedachte dat ieder nieuwjaar nieuwe mogelijkheden en kansen op geluk, gezondheid en succes met zich meebrengt, dan is januari een maand van bruisende energie. Je hebt een heel jaar voor je waarin je er naartoe kan werken om je dromen werkelijkheid te laten worden, mogelijk de liefde van je leven te ontmoeten, zorgzaam te zijn voor je eigen welzijn, zowel mentaal als fysiek. Je zorgt voor meer balans in je leven, gezond eten en drinken, voldoende beweging en ontspanning en vooral genieten van iedere dag dat je wakker wordt en er een nieuwe dag voor je ligt. Dus, Blue Monday…hoezo? Geen idee en het maakt mij ook niet uit, ik zie iedere dag opnieuw vol vertrouwen tegemoet, zeg je dan tegen jezelf.

Ongelukkig ervaren veel mensen het begin van een nieuw jaar als zwaar, immers het voorgaande jaar was al zwaar en nu opnieuw een heel jaar doorworstelen…want wie zegt dat het dit jaar nu eindelijk wel eens beter zal zijn voor mij en mijn dierbaren…? De dagen zijn kort, de zon schijnt te weinig, ik voel mij eenzaam en alleen, ook al ben ik dat niet echt…maar toch voelt het zo. Zal er vandaag iemand bellen? Als ik mijn hondje ga uitlaten of een wandeling maak, zal ik dan iemand tegenkomen met wie ik even kan praten? Het is nu ook nog, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall, de meest treurige en deprimerende dag van het jaar, weet je ik heb gewoon helemaal nergens zin is.

blog In-Syn

Als ik vandaag veel slaap is de dag gelukkig snel voorbij en dan begin ik morgen wel met iets doen…

Soms kan het leven echt een uitdaging zijn.

Het woord leven is een werkwoord ; eigenlijk heel mooi bedacht, immers we/ons lichaam doen/doet van alles met en zonder dat we ons het bewust zijn. Ik hoop dat jij je best doet om goed voor jezelf te zorgen, want als jij namelijk niet goed voor jezelf zorgt, wie doet dat dan?

Ik gun het iedereen zo om hun angsten te overwinnen en zich meer te richten op datgene wat hun blij en gelukkig maakt of in ieder geval een goed gevoel geeft.

blog In-Syn

Wat jouw situatie ook betreft, laat angstige situaties die je jezelf in gedachten hebt verteld los. Ik weet dat dit allesbehalve makkelijk lijkt. Het betekent namelijk dat je dient te accepteren geen controle te hebben in bepaalde situaties en er toch voor kiest om in de situatie te stappen. Ik had bijvoorbeeld enorme liftangst. Van de gedachte alleen al dat ik in een lift zou moeten ging ik hyperventileren, mijn hartslag ging op hardloopstand en over mijn bloeddruk maar te zwijgen. Ik besloot dat ik wilde dat mijn angst voor de lift stopte en dat ik ontspannen in een lift kan staan. Er zijn vele manieren om een angst uit te doven en een situatie op een positief werkende wijze in te gaan. Voor mij was de belangrijkste schakel om vertrouwen te hebben in de techniek, ook al kan de lift vast komen te zitten er gebeurd je niets. Als je in een angstige situatie meer in het nu blijft en je alleen richt op datgene wat je wilt en waar je naartoe wilt, laat je geen ruimte toe voor andere gedachten. Wees trots op jezelf en vier iedere kleine stap vooruit die je gemaakt hebt. Ik heb in ieder geval meerdere vreugdedansjes gemaakt.

Ik wil je met liefde helpen en begeleiden om je kracht en balans opnieuw terug te vinden in jezelf.

Draag vandaag een mooie lach, want voor je het weet is Blue Monday weer voorbij en is het op naar alles wat het leven brengt en wat je er zelf van gaat maken. Heb vertrouwen in de sturing van het universum en vandaaruit je eigen gevoel vanuit je hart.
Ik wens je alle liefde en wijsheid die je nodig het en help je graag.


Als je de behoefte hebt om je situatie en gevoelens te delen en/of inzichten en advies in wil, voel je dan van harte welkom.

Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707 of via credits: 020-2205414 box 1010

Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Liefs Anne