In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Waarom is jezelf aarden belangrijk?

Een goede aarding is belangrijk om te leven in het hier en nu. Mensen die goed geaard zijn leven niet in het verleden en/of in de toekomst. Wat ik ermee wil zeggen is, dat het verleden en de toekomst niet ons leven in het heden mag overheersen.

Waarom is een goede aarding nodig?
Om volledig in je lichaam aanwezig te zijn. Om in het hier en nu te zijn. Voor het goed functioneren van zowel het mentale- als het fysieke lichaam.

Wat is aarding?
Aarden/gronden is de neerwaardse energie vanuit de kruinchakra (zit bovenop het hoofd) naar de aarde. De meeste mensen streven naar de opwaartse energie, wat men ook wel verlichting noemt. Bijvoorbeeld in meditatie. Wat vaak vergeten wordt, is dat men verlichting niet kan bereiken zonder een goede aarding. Goede aarding houdt ook in aandacht te hebben voor je elementaire behoeftes.

Aarding Petra

Wat zijn elementaire behoeftes?
Eten, drinken en voldoende rust.

Wat gebeurd er als we niet voldoende rust nemen?
Het lichaam geeft dit aan door middel van pijn. Hoe meer pijn we ervaren in ons lichaam, hoe meer we ons terugtrekken in het hoofd (mentale). Hierdoor kunnen we weerstand voelen (meestal onbewust) om te aarden.

Wat betekent goed geaard zijn?
Je bent dan volledig in je lichaam aanwezig en daardoor voel je automatisch je lichamelijke pijn(en).

Wat doet aarding voor jou?
Aarding herstelt het contact met je lichaam en zijn beperkingen.

Een voorbeeld van een mevrouw die op mijn advies is gaan werken aan een goede aarding.
Een vrouw vertelde me dat ze zich altijd onrustig voelde, alsof er ieder moment iets ergs kon gebeuren. Ik vroeg haar "Waar ben je bang voor?", Ik ben bang dat ik iets verkeerd doe op mijn werk. Ik vroeg haar "Wat is het ergste wat je kan overkomen?" Ze zei, ontslagen worden en dan zonder geld komen te zitten. Ik zei, en wat gebeurt er dan? Ze zegt, dan kan ik de huur niet meer betalen en wordt ik uiteindelijk dakloos en ben ik alles kwijt. Ik vroeg haar of ze enig idee had waar die angst vandaan kwam? Ze wist het niet. Ik heb haar na dit gesprek nog een keer gevraagd of ze bereid was met mij samen stappen te zetten om te leren aarden.

Dit wilde ze graag dus we zijn samen hiermee aan de slag gegaan. Na ons gesprek beloofde ze me de aardings oefeningen dagelijks in praktijk te brengen. Na een week nam ze weer contact met me op. Ik vroeg hoe het met haar was? Ze zei, de oefeningen waren erg confronterend. Mijn angsten werden erger en ik had ook veel verdriet. Het liefst was ik ermee gestopt, maar je had me van te voren verteld dat dit bij het proces hoort en ik wil toch een beter leven hebben zonder angsten. Er kwamen herinneringen boven van vroeger hoe ik als kind in een onveilig gezin heb geleefd en niemand die zich over mij ontfermde.

Dit was heel erg confronterend voor mij en ik weet niet hoe ik nu verder moet. Door een oefening die je me had geadviseerd als ik hevige emoties voelde werd ik ook wel weer rustiger, maar het verdriet en de angst kwam toch weer opzetten. Ik adviseerde haar naast het aarden wat ze iedere dag deed ook professionele hulp te zoeken bij een GGZ instelling en door te gaan met haar aardingsoefeningen. Wat er door het aarden is gebeurd bij deze mevrouw, is dat het onbewuste bewust is geworden (gevoelens en gebeurtenissen die ze heel diep had weggestopt zijn bij haar naar boven gekomen). Dan wordt het makkelijker om aan jezelf te werken, omdat je dan inzichten krijgt waar je angsten en verdriet vandaan komen.

Deze mevrouw heeft nog een lange weg te gaan, maar ze zal door de aarding meer kracht en vertrouwen hebben om hem te bewandelen. En het zelfvertrouwen krijgen dat ze de vervelende gebeurtenissen uiteindelijk een plaatsje kan geven, waardoor ze uiteindelijk ook meer haar rust gaat vinden.

Hier enkele van de vele voorbeelden van mensen die ik heb geadviseerd hun aarding te pakken:

 • Als er een moeilijk gesprek staat aan te komen; ze voelen zich daardoor meer in hun kracht staan en kunnen hierdoor makkelijker uit hun woorden komen.
 • Als het een chaos om je heen is; je zult dan meer kalmte voelen en door goede inzichten gemakkelijker met de chaos kunnen omgaan en het in goede banen kunnen leiden.
 • In een negatieve omgeving met slechte energie; je neemt het waar en laat het van je af geleiden.
 • Spreken voor een grote groep; je zult meer zelfvertrouwen ervaren.
 • Bij moeilijke beslissingen; je krijg makkelijker de inzichten door omdat je rustiger bent van binnen en daardoor je gedachte beter kunt ordenen.
 • Als iemand iets zegt wat je normaal gesproken zou kunnen raken; als je geaard bent kun je makelijker relativeren.
 • Bij een moeilijk examen of proefwerk; je kunt je beter focussen en concentreren.
 • Als je veel piekert; bij aarding wordt je rustiger in je hoofd.

Het is belangrijk om zoveel als mogelijk is je aarding te pakken, blijf ermee oefenen.
Als je net begint ermee zal het niet zo makkelijk zijn, maar uiteindelijk ga je er beter uitkomen.

Wat kun je creëren door te aarden?

 • Je kunt daarmee spanningen laten afvloeien naar de aarde. 
 • Je kan bij psychische- en andere negatieve energieën zorgen voor een ordelijk verloop en het dan laten afvloeien naar de aarde.
 • Beter concentreren of focussen.
 • Doelgericht werken.
 • Helderder en scherper denken.
 • Ben je stress bestendiger.
 • Ben je evenwichtiger, stabieler en blijf je rustiger.
 • Heb je meer energie.
 • Help je om nare ervaringen en crisis(sen) sneller te boven te komen.
 • Heb je meer vertrouwen in het leven en zelfvertrouwen en dat straal je ook uit.

Wil je leren meer van jouw lichaam te houden en het te respecteren?

Hoe meer inzicht je gaat krijgen hoe alles voelt en werkt in jouw lichaam, hoe beter je jezelf erin thuis gaat voelen. Hierdoor gaan we minder vluchten voor ons gevoel en gaan we ons veilig en op ons gemak voelen in ons lichaam in het hier en nu.


Ik kan je hier bij helpen en begeleiden en advies geven, bel mij gerust.

Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707 of via credits: 020-2205414 box 1040

Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Hartelijke groet,
Petra