In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Wat als liefde een obsessie wordt?

In onderstaande blog het waargebeurde verhaal over Tina die een periode in haar leven telkens verliefd werd op ‘verkeerde’ mannen. Haar gevoel van verliefdheid werd telkens al snel een obsessie, omdat ze niet de emotionele- en intieme verbinding kreeg waar ze zo naar verlangde.

Ze bleef geloven dat de romantiek die ze tijdens eerste ontmoetingen had ervaren weer terug zou komen als zij zou zijn zoals ‘de verkeerde mannen’ graag wilden. Alles in haar leven draaide alleen nog om de liefde. Als ze bij elkaar waren hadden ze het geweldig samen, de aandacht, de aanrakingen, de lieve woorden en intense beleving van intimiteit, dat kon toch alleen zo zijn als hij échte liefde voor Tina zou voelen?

blog in-syn

Ze voelde zich heen en weer geslingerd tussen haar gevoelens en haar gedachten, ze wilde zo graag dat er van haar gehouden werd. Als het moment daar was dat het samenzijn voorbij was, was dat een lastig moment. Er werd meestal geen nieuwe afspraak gemaakt, maar werd afsloten met; ‘we spreken elkaar’, ‘we hebben contact’. Als ze dan belde of appte, kreeg zij geen reactie van hem of pas veel later. Ze voelde zo’n emotionele afstand en werd daar erg verdrietig van en toch verlangde ze naar het moment om hem opnieuw te zien, haar obsessie naar zijn liefde groeide uit tot een verslaving.

De liefdesverslaving brak haar uiteindelijk emotioneel volledig af, de adrenaline die ze ervoer tijdens de geluksmomenten als ze samen waren stonden op een bepaald moment in schril contrast met het ervaren van teleurstelling en verdriet.

Haar obsessie naar zijn liefde werd gevoed door zijn aantrekken en afstoten van hem, door dit gedrag was het onmogelijk om een intieme- en emotionele verbinding te maken met elkaar. Dit wisselende gedrag van hoge pieken en diepe dalen kan je vergelijken met de roes door het gebruik van drugs of alcohol en het ellendig en miserabel voelen met de kater.

Onderstaand animatiefilmpje laat zien wat een verslaving met je doet, zo ook in een relatie-verslaving.


De kater van de verslaving kwam steeds harder bij Tina binnen, tot het moment dat ze ervoer dat ze iets moest doen om los van de verslaving te komen. Hoe zij dit gedaan heeft en een nieuw begin in een gezonde relatie voor zichzelf gecreëerd heeft, lees je onderstaand.

Tina is een zelfstandige vrouw die haar leven op de rit heeft, ze is volledig onafhankelijk, het enige wat ze mist is een liefdevolle man om samen te genieten van het leven. Dus, op zoek naar een man.

Tina en Jan zijn met elkaar in contact gekomen via een datingsite. Jan pakte direct door en wilde graag met elkaar bellen. Tina weet het nog precies, ze was juist in het park haar hond aan het uitlaten toen haar mobiel rinkelde en een onbekend nummer in het scherm stond. Haar hartslag ging sneller en een gevoel van opwinding stroomde door haar heen. Ze nam het gesprek aan en de stem die ze toen hoorde zette op dát moment haar leven op de kop. Hallo met Jan hoorde ze en ze voelde de adrenaline door haar lichaam stromen. Wat idioot, dit had ze nog niet eerder ervaren. Hoe kan je nu van een stem ondersteboven zijn…

blog in-syn

Jan stelde voor om samen een hapje te gaan eten, dat was een prima plan vond Tina. Hij belde nog even dat hij onderweg was… wat een attente man dacht Tina. Ze wachtte totdat de deurbel ging en opende de deur… op dat moment keek ze in zijn glinsterende ogen, voelde zijn energieke houding en de tonaliteit van zijn stem brachten haar in vervoering… eigenlijk hoorde ze maar half dat hij zei, dat hij buiten had staan wachten en dat hij getoeterd had. Tina wuifde dat weg door te zeggen dat ze het niet gehoord had. Jan gedroeg zich als een charmante man en was een aangename tafelheer. Op een bepaald moment raakte hij haar onderarm aan en er ging een siddering door haar heen, hij bemerkte het en zei; oei en vroeg of hij Tina een kus mocht geven. 
De eerste date met Jan was voor Tina een ervaring die uniek voor haar was en haar gevoelens vlogen alle kanten op, bijna alsof ze in een trance was.

Zo spraken ze regelmatig af totdat Tina onrustiger werd, omdat Jan niet altijd reageerde op haar appjes en ook de telefoon niet aannam als zij belde. Doordat Tina bleef volhouden om contact te maken, reageerde Jan wél op haar telefoontje door terug te bellen en eigenlijk vloeide daar altijd dan een afspraak om elkaar te zien uit voort. Maar…altijd bij Tina thuis. Na enige tijd werd Tina argwanend en ging op internet zoeken wat ze over Jan kon vinden. Uiteindelijk kwam ze achter het woonadres van hem. Op een avond waarop ze het gevoel had dat het barsten of buigen was, omdat ze de relatie emotioneel niet meer aankon, reed ze naar zijn woonadres. Ze belde aan en een vrouwenstem vroeg; wie is daar? Tina zei; ik ben hier voor Jan. Even later kwam Jan op Tina toe lopen, zijn gezicht had een zachte glimlach en zijn stem was zacht. Hij zei dat hij met vrienden was en dat we elkaar de volgende dag zouden spreken. Tina accepteerde op dat moment als in een trance alles wat hij zei en reed terug naar huis.

De volgende dag belde Jan, hij was furieus. Wat dacht Tina wel niet, wat had zijn vrouw wel niet moeten denken…..vrouw?!?! Ben je getrouwd dan? Hoe kon Tina zo blind zijn geweest. Hij vertelde dat hij haar voorlopig niet wilde spreken en zien.

Een allesoverheersend gevoel van verdriet, onmacht en ongeloof overviel Tina. Hoe kon dit gebeuren, wat wij samen hadden was toch zo bijzonder, zo speciaal? De onrust en onzekerheid en ook het verlangen naar het samenzijn met Jan werd steeds groter. In haar appjes aan Jan cijferde Tina zichzelf volledig weg. Alleen al de gedachte dat zij hem niet meer zou zien, maakte dat ze panikeerde. Ze was emotioneel volledig afgebroken, lag vooral in bed en huilde badkuipen vol.

Tot op een dag dat Jan belde en alleen al het horen van zijn stem bracht haar in vervoering. Ze spraken af om elkaar te zien. Iedere rationele weerstand van Tina verdween als sneeuw voor de zon op het moment dat ze Jan hoorde of zag.

Deze situatie van aantrekken en afstoten heeft lange tijd geduurd, totdat Tina zelf besloot dat ze zo haar leven niet verder wilde leven. Het was nog wel belangrijk voor haar om de mogelijkheid te hebben om contact met Jan op te nemen. Jan en Tina hebben hun relatie niet beëindigd, in overleg met Jan heeft Tina ervoor gekozen om de relatie te laten uitdoven in haar tempo.

Door eens goed naar zichzelf te kijken en te onderzoeken wat voor Tina de belangrijkste criteria zijn die haar liefdespartner in zich dient te hebben binnen een gezonde liefdesrelatie, heeft ze handvatten gekregen om voor haar goede beslissingen te nemen. Nu voelt Tina zich een gelukkig mens in een gezonde relatie.

Herken jij jezelf in bepaalde onderstaande punten?
•    Zorgen voor de ander en daarbij aan jezelf voorbij gaan
•    Geen duidelijke persoonlijke grenzen
•    Negeren van jouw eigen gevoelens en behoeften
•    Bang om de ander boos te maken of teleur te stellen
•    Snel onzeker voelen
•    Onnodig de schuld op je nemen
•    Niet benoemen van je eigen gevoelens en verwachtingen
•    Gevoel hebben dat je in een soort ‘trance’ bent als je bij elkaar bent
•    Angstig om te zeggen wat je wil
•    In paniek raken bij gedachte om je liefde te verliezen

blog in-syn


Als je de behoefte hebt om je situatie en gevoelens te delen en/of inzichten en advies in wil, voel je dan van harte welkom.

Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707 of via credits: 020-2205414 box 1010

Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Liefs Anne