In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Valentijnsdag – Liefde is sterker dan verdriet.

We bevinden ons in de periode rond Valentijnsdag, want komende zondag 14 februari is het de dag van de liefde. Voor velen een dag waarop ze hun geliefde of iemand die hun dierbaar is een liefdevolle boodschap via een kaartje, bloemen, bijzondere aandacht of met een cadeautje willen laten weten hoe blij ze zijn dat de ander in hun leven is. Het is een dag waarop je diegene koestert die belangrijk voor je is.

Vanzelfsprekend zijn er ook mensen die het totaal onbelangrijk vinden om Valentijnsdag te vieren. Het is natuurlijk ook zo dat iedere dag gekoesterd dient te worden dat je samen door de liefde aan elkaar verbonden bent of blij en dankbaar bent voor de dierbaren in je leven. Dat is het mooie aan het leven, er is geen goed of fout, bijna alles mag zolang de intentie oprecht en vanuit het hart is.

Hart van Sneeuw

Aan de gesprekken online bemerk ik dat deze periode door velen als emotioneel onrustig wordt ervaren. Bijvoorbeeld doordat mannen en vrouwen die net een nieuwe liefde hebben leren kennen het spannend vinden of de ander iets zal ondernemen met Valentijnsdag, immers is dan de aanname dat de persoon op deze wijze laat zien dat hij of zij gevoelens heeft voor de ander.

De corona pandemie en de daaraan gekoppelde beperkingen maken het er voor velen extra moeilijk. Iets afspreken en ondernemen wordt veelal als lastig en soms zelf als bijna onmogelijk ervaren, maar met creativiteit zijn er op een veilige manier zeker mogelijkheden om elkaar te treffen.

Veel mensen die ik spreek lopen vast in het ‘niet weten’. Met het ‘niet weten’ bedoel ik dat er onzekerheid is over hoe de ander in het vriendschappelijke contact of de prille relatie ten opzichte van jou staat. Dit maakt je onzeker, rusteloos, je piekert veel en slaapt slecht. Belangrijk is om de moed te vatten om helder te zijn in je communicatie en blijf trouw aan jouw eigen normen en waarden. Heb vertrouwen in jezelf en geef het leven de kans om zich te ontvouwen, niet altijd loopt alles direct op rolletjes en kan tijd een belangrijke en leerzame factor zijn.

Graag wil ik je wat tips geven om op een rustigere wijze, door onzekere periodes heen te komen.

1.    Leef meer in het nu. Hierdoor voorkom je teleurstellingen op de verwachtingen die je creëert.
2.    Deel je onrust, verdriet of angst met iemand die je onafhankelijk en objectief inzicht en advies geeft. Dit helpt je de situatie iets te relativeren.
3.    Als jij jezelf eenzaam of verdrietig voelt, maak dan een plan. Bedenk iets wat je kan gaan doen of spreek met een lieve naaste af.
4.    Vertrouw je gedachten toe aan papier ofwel, schrijf de pieker gedachten van je af. Als je er een ritueel aan wil koppelen, gewoon doen.
5.    Wees lief voor jezelf en koester jezelf.
6.    Neem de tijd om de onrust en verdriet toe te laten en bij jezelf naar binnen te gaan voor een stukje zelfreflectie. Ben je bewust van wat je wil en wat je niet wil. Bedenk je hoe je het anders wil en wat jij kan doen om een verandering in gang te zetten.
7.    Bedenk welk muzieknummer(s) jou op je best laten zijn. Als je dat nummer hoort dan zie je jezelf terug op een energiek moment, het nummer brengt je in beweging, dus dans en beweeg en zing mee. Kies één of een paar nummers en beluister ze telkens opnieuw op moeilijke momenten en kom met al je zintuigen in beweging. Dit haalt je snel uit je onrust of verdriet.

Valentijn bericht

Ik wens iedereen een liefdevolle Valentijnsdag en mocht deze periode voor jou onverwacht anders verlopen, bedenk je dan dat liefde sterker is dan verdriet. Door je hart volledig open te stellen, ondanks dat je het risico loopt om opnieuw gekwetst te worden, kan je opnieuw liefhebben. Want je weet dat als je valt, je ook weer op kan staan.


Wil je na het lezen van mij blog met mij spreken of chatten?
Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707 of via credits: 020-2205414 box 1010

Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Liefs Anne