In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Spiegelbeeld vertel eens even...

Spiegelbeeld, als ik in de spiegel kijk, vraag ik mij af wie ik zie.

Ik zie een vrouw, is zij gelukkig? De spiegel vertelt mij mijn eigen verhaal. Ik kijk in mijn ogen en zie een heel leven. Het leven is vertaald en getekend op mijn gezicht. De groeven, de uitstraling, de beginnende fronsen en rimpels, alles vertelt een verhaal. Verdriet, boosheid, geluk, angst, liefde. En ik zie elke emotie, die staan in mijn ogen te lezen. Grote ogen hoor ik vaak, mooie ook, maar toch de spiegels van mijn ziel, waar een goede observeerder de littekens van een heel leven herkent.
Ik kijk naar mezelf en denk:

  • Haal ik wel alles uit het leven wat er in zit?
  • Ben ik blij met het leven dat ik nu leid?
  • Wat wil ik?
  • Maar bovenal wie ben ik?

Ik ben gevormd door alles, door omstandigheden, door mensen, ziekte, door pijn en wanhoop, veel verdriet en uiteindelijk ook door liefde, geluk en hoop. Ik zie de levensvreugde van nu, want het is goed nu!

ik ben niet mooi zoals jij maar zoals mij

Gisteren, vorig jaar, 10 jaar geleden, het maakt nu niet meer uit. Het is er vandaag niet meer, het is slechts een herinnering. Het heeft een plek gekregen allemaal. En de waarheid van nu, is een andere waarheid dan toen, het is de realiteit, de waarheid van het heden. Ik ben in het NU en ik mag kiezen wie ik wil zijn, dus ik heb een poos geleden besloten mijn maskers af te doen.
Bewuste keuzes maken, het verwerken van zaken die in mijn leven hebben plaatsgevonden en niet meer achterom te kijken. En diezelfde ogen vooruit laten kijken, naar hoe ik het beter en plezieriger voor mezelf kan maken. Want Ik ben belangrijk. Ik hou van mezelf.
Niet mijn leven laten beheersen door angsten, verdriet en pijn en me laten leiden door boosheid en niet meer te leven en doen wat een ander van mij verwacht, hoe ik ben en wat en wie ik ben, want ik ben ik en dat is waarmee de wereld het moet doen.
 
Ik heb geloof, hoop en heel veel liefde om te delen en te geven. En ik wil dit leven zo graag intens leven. Gaat bij mij nu alles van een leien dakje? NEE, want ook ik ben en blijf een mens met lessen en ervaringen en ja  natuurlijk heb ik ook weleens een mindere dag of een boze bui, een angst of een dilemma. Maar dat duurt nu nog maar even, ik sleep het niet meer mee als een zware last. Zo is het leven nu eenmaal, het hoort erbij. Nu is perfect. Ik kijk in de spiegel en toon compassie, dat ben ik en ik ben niet alleen. Ik ben een ziel en een lichaam en dat is wat het is. Ik word omringd met gidsen, engelen, energieën en overleden dierbaren, die mij helpen op mijn pad. Ik sluit vrede met mezelf en word één geheel.

Hand in hand dit leven leven en beseffen dat goedkeuring en acceptatie in mijzelf zit. Ik hoef niet te zoeken in de buitenwereld, het zit in mij. Ik laat me niet meer kwetsen, want gekwetst worden zit in mij. Ik bepaal welke emoties naar binnen mogen en welke niet. Ik heb een keus, dus kies ik voor het accepteren van wie ik ben. Het is goed, het is wat het is, ik mag ermee omgaan en voelen wat trots is. Dus voor iedereen die straks in de spiegel kijkt, kijk eens goed, zie en voel jouw verhaal. Jij bent uniek, hou daarvan, hou van jezelf! Straal en laat je hart weer schijnen. Doe je niet anders voor dan je bent, maar bevrijdt jezelf van het anderen naar de zin te maken. Niemand anders dan jij weet wat bij je past, wat jouw verlangens zijn, jouw wensen, jouw emoties.
Cijfer jezelf niet altijd weg. Werk samen met je lichaam en ziel. Glimlach, geef jezelf een kans, koester wat je hebt en droom van wie je wilt zijn, leef je leven voluit, ga niet wachten. Kijk in de spiegel en doorloop je emotie, kijk in je ogen, de spiegel van jouw eigen ziel, geniet en straal vanuit liefde, trek aan wat je wilt aantrekken, deel en ontvang, maar wees vooral niet bang. Je doet het voor jezelf en de rest komt daarbij, al wat in jou leeft, leeft in ons allemaal. De wereld is één en toch is iedereen uniek. Blijf dicht bij je gevoel en geef de buitenwereld niet de schuld. Jij kiest wat je  in jezelf opneemt en wat niet. Soms kun je iets gewoon laten zijn zonder dat je er last van hebt, soms is er iets, het daagt je uit en het lokt een emotie uit. Durf het dan aan. Niets is onmogelijk dus creëer jouw mooie eigen wereld.

welke representatie heb jij van jezelf

Geloof in jezelf en wees goed voor een ander. Verwacht  er niets voor terug, dat gebeurt automatisch.
Wat je geeft krijg je veelvoudig terug. Dus geeft een ander jou boosheid? Prima, het is niet jouw boosheid, stuur het met liefde terug. Wees goed vanuit je hart  en weet dat ogen en lichaamstaal je alles vertellen. Besef dat elk persoon waarbij jij in de ogen kijkt ook jouw een spiegel voorhoudt.
Dus straal, geniet en gun jezelf vanaf nu eens blik in de spiegel! Je bent het waard.

Ouder worden is een buitengewoon proces, waar je uiteindelijk de persoon wordt, die je eigenlijk altijd al had moeten zijn. Levenservaring, zo je wil levenslessen zijn hier voor nodig om jouw eigen spirituele groei door te maken.

Herken je wat ik schrijf en wil je praten? Op de website van In-syn staat hoe jij mij kan bereiken.  Ik luister graag naar je.

Liefs Jade