In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Smudgen - Energetisch reinigen

Wat is smudgen? Smudgen is het reinigen met rook (beroken of bewerken), ofwel ontladen van energetische ladingen, energetisch reinigen en is afkomstig van de Native Americans  - de Indianen.
Soms krijg ik vragen van mensen, wat ze kunnen doen om wat beter in hun vel te kunnen gaan zitten en zich te beschermen. Vaak voelen zij zich in hun huis ook niet helemaal goed, er klopt iets niet, maar ze kunnen de vinger er niet precies op leggen wat het nu precies is. De energie voelt niet fijn. Dan kan je gaan smudgen. Jouw omgeving, maar ook jezelf energetisch reinigen.

Hoe weet je nu eigenlijk wanneer smudgen jou kan helpen en wat, wie en hoe je precies kan reinigen?

Er zijn veel emoties die we dagelijks tegenkomen. Deze prikkels van buitenaf nemen we vaak als een energetische lading met ons mee. Al deze verschillende energieën, emoties beïnvloeden ons energieveld. Dit noem ik de vervuiling van energie en kan in een ruimte en om ons heen blijven plakken. Doordat deze energieën in een ruimte blijven of aan jezelf blijft kleven, kan je je onrustig voelen en niet lekker in je vel steken. Er heerst ook vaak een onverklaarbare onrust. Wanneer jij je niet meer thuis voelt in je huis of met jezelf, dan kan het heel goed helpen om te smudgen.

Indiaan voert smudgen ritueel uit, in-syn

Hoe voer je een smudge ceremonie uit?

Je hebt verschillende dingen nodig om te gaan smudgen, zoals bijvoorbeeld losse witte salie blaadjes of je kan  gebruik maken van snippers van palosanto (hout) stokjes, maar ook ceder, jeneverbes en sweet grass. Al deze kruiden hebben een sterk reinigende werking.
Dit kan je branden in een abalone schelp. Leg een laagje zand in de schelp, dit zorgt ervoor, dat de hitte afvloeit. Steek de kruiden aan met een lucifer en blaas daarna de vlammen uit zodat de kruiden gaan smeulen. Je kunt ook hiervoor speciale kooltjes kopen, waar je de kruiden op legt om te branden. Je houdt de kruiden smeulend door er rustig met een talkingstick, smudgefan of veer overheen te wapperen, die je ook kan gebruiken voor het verspreiden van de rook. Dit zorgt voor een betere verspreiding van de rook en een veer staat dichter bij de schepper.

Bereid je rustig voor. Dit kan door bijvoorbeeld rustgevende muziek op te zetten. Zorg ervoor, dat je het smudgen met alle rust en aandacht kan doen.
Ga vervolgens langs alle hoeken in je huis met de rokende kruiden in de schelp en de smudgefan en verspreid hiermee de rook. Tijdens de ceremonie is het belangrijk om ramen en deuren goed gesloten te houden. Nadat je huis gereinigd is, dien je alle ramen en deuren tegen elkaar open te zetten, zodat de negatieve energieën naar buiten kunnen en de schone energie naar binnen kan. Ventilatie is erg belangrijk.
Daarna kan je jezelf ook energetisch reinigen. Doe dit met de smudgefan en wapper de rook rustig langs alle delen van je lichaam. Breng de rook met de veren in de richting van je hart, hoofd, langs je armen naar beneden en vergeet ook de achterkant van je lichaam niet.

Abalone schelp voor smudgen ritueel, in-syn

De Abalone schelp

De Abalone is een weekdier in een schelp en wordt al eeuwenlang geoogst en gegeten. Het is een middelgrote tot zeer grote eetbare zeeslak in een schelp, die voornamelijk leeft van kelp en bruine algen. Het dier groeit langzaam en kan heel oud worden. De schelp lijkt zeer sterk op een grote oesterschelp en je kunt de abalone schelp kopen in natuurwinkels, spirituele winkels of eventueel via het internet.
Niet alleen voor het vlees wordt dit dier gebruikt, dat heden gezien wordt als een delicatesse, maar ook voor de schelp, die bewerkt wordt tot een mooi parelmoer  sieraad. Het is dan ook door deze sieraden dat de abalone schelp bij de meeste mensen wel bekend is. Niet iedereen is op de hoogte van de magische- en krachtige eigenschappen.

De kracht van Parelmoer

De reflectie van parelmoer zou het boze oog weren.
Parelmoer zou een beschermende werking hebben tegen negatieve energieën en ook boze krachten weren. Parelmoer zorgt voor een evenwichtige omgang met zichzelf en anderen.
Het dragen van parelmoer zorgt voor een diepe innerlijke rust, brengt de chakra’s in evenwicht, verzacht het verdriet en verlicht angsten.
Parelmoer werkt inspirerend, is goed voor de intuïtie, zorgt voor de psychologische ontwikkeling en brengt nieuwe inzichten.

Bij een reinigings ritueel wordt de abalone schelp meestal gebruikt om de vijf elementen tot een geheel te voegen.
De schelp beschikt over kleine gaatjes die zorgen voor de nodige luchttoevoer. Het is een hele sterke schelp.

  • Water: abalone schelp
  • Aarde: kruiden
  •  Lucht: rook
  • Vuur: kaars, lucifer
  • Ether: etherische werking

Smudgen talking stick, smudfan voor ritueel, in-syn

De Talking stick, Smudgefan

De Fan wordt gemaakt van rui veren van de vogels. Dit moet ook wel want de vogels zijn beschermd en de Indianen hebben respect voor alles wat leeft en de natuur.  
Van welke dieren wordt een fan gemaakt en waar staan die dieren voor?

De Gouden Arend; deze vogel staat voor bescherming en het aantrekken van succes. Ook voor het verkrijgen van wijsheid en het verwijderen van negatieve invloeden.
Mooi om je aura of de aura van anderen, maar ook objecten of jouw omgeving te reinigen van slechte of negatieve energie.

De Wasbeer staat voor het ontgiften van het lichaam en op spiritueel niveau helpt de wasbeer je om oude denkpatronen te doorbreken en emoties lost te laten. Hij is uitermate geschikt voor healingen en reinigingen. De wasbeer helpt bij lichamelijke genezing, van hem ontvangen we vrolijkheid, durf, intelligentie, sluwheid en vasthoudendheid en ook de zuivering.

De Adelaar geeft kracht, verlichting, vrijheid, oog voor detail en is grensverleggend. Omdat de adelaar een enorm krachtig dier is, kan hij je aanzetten tot grootse dingen. Hij daagt je uit om grenzen op te zoeken en misschien wel te verleggen. Hij zet je aan om je meer te richten op de Bron (Het Universum, God, Allah, Licht enz.) Het kan zijn dat jou een hogere taak ligt te wachten in dienst van de mensheid. Ook wijst dit dier je op de kracht om in jezelf te geloven en voor jezelf op te komen. Verdedig je eigen pad. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat de adelaar je helpt demonische krachten op te sporen en daar de strijd mee zal aangaan om ze te vernietigen. De adelaar staat voor wijsheid van de schepping, voor licht en een hogere bestemming. Zijn krachtige vleugels zullen je brengen waar je nog nooit van hebt durven dromen. Het zal je nieuwe inzichten en perspectieven geven. Hierdoor zal je snel en doelgericht kunnen handelen. Leef en vindt je bestemming, dat is de boodschap van de adelaar.

Smudgen kruiden-stick met salie, sederhout of lavendel, in-syn

Het belangrijkste van smudgen is, dat je je intuïtie volgt. Als je voelt dat een bepaalde plek extra aandacht nodig heeft, neem hier dan ook de tijd voor om dit te doen en gun die plekken in je huis of van je lichaam de extra rook. Blijf tijdens het reinigen vragen om hulp bij het reinigen. En bedank de onzichtbare krachten voor hun hulp.
Smudgen is een ceremonie die met zorg moet worden uitgevoerd. Je gaat immers een relatie aan met de onzichtbare krachten van de kruiden en planten die je gebruikt en andere spirits. Er dient respect en eerbied te zijn.

Het is zeer aan te bevelen, dat je voorafgaand aan de ceremonie weet wat je doet, de uitgebreide  informatie hebt verzameld en een beschrijving van de juiste handelingen. Smudgen kan je goed helpen om jezelf energetisch te reinigen, maar in veel gevallen is het je eigen verantwoording om jouw eigen energieveld te reinigen.

Als je wel wil reinigen en je durft het zelf niet aan, kan je altijd een gerenommeerd medium benaderen die huizen reinigt en hem of haar vraagt dit voor jou te doen.

Heb je vragen of wil je gewoon even praten na het lezen van mijn blog? Ik wil graag naar je luisteren!  Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707, box 1032. Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Warme groet,  Jade

Hoogsensitief medium, spiritueel coach en gecertificeerd kaartlegster, HSP, Liefde, relatie, Tweelingzielrelaties