In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

De wondere wereld van kaarsenmagie

Kaarsenmagie rituelen bij volle maan voor o.a. alles rondom de liefde, liefdesverdriet en veel meer. Wat houdt kaarsen magie in en wat kan je ermee...?

De geschiedenis van het kaarsen branden, de kaarsenmagie is bijna net zo oud als de ontdekking van het vuur. Het symboliseert de aanbidding van het vuur. Ook staat een brandende kaars voor spirituele verlichting, de kracht van de zon en de levensenergie in de mens. Kaarsen zijn zeer dicht verbonden met het element vuur, dus reageren kaarsen zeer snel bij en op magische handelingen en wensen. Het aansteken van een kaars alleen al zorgt voor  een magische, spirituele sfeer en zoals het donker de ruimte schept voor het licht, komen wensen en verlangens uit. De vorm, grootte en kleur van de kaars zijn belangrijke onderdelen in kaarsen magie. De kaars kan zelf, of als onderdeel van een spreuk betrokken zijn bij magische handelingen, welke vorm het ook is, de kaars is het middelpunt van de aandacht.

Kaarsenmagie is een vorm van magie die al eeuwen lang wordt uitgeoefend, hoort bij de wicca rituelen en het is een van de makkelijkste manieren om magie te bedrijven. Kaarsenmagie kan worden gebruikt voor elk willekeurig doel of willekeurige wensen. Kaarsen spreken met hun beweeglijke vlammetjes een eigen magische taal. Het zitten in een kamer die alleen wordt verlicht door een paar kaarsen schept al een magische sfeer.

Kaarsenmagie, kaarsen magie en de kracht van de vlam

Werken met astrale krachten uit de kosmos - witte magie

Heb je ooit van kaarsenmagie gehoord? Vast wel, iedereen kent de verjaardagstaart met kaarsjes waarbij je een wens mag doen die uit komt, als je de kaarsjes in één keer weet uit te blazen. Je brengt je wens over op de kaarsjes en door deze te laten branden word je wens werkelijkheid. Maar alleen een wens uitspreken en de kaars aansteken is eigenlijk niet voldoende. Voor het overbrengen van de wens maak je gebruik van astrale krachten (krachten uit de kosmos). De transformerende kracht van het vuur zet dan de wens om in de gewenste situatie. Het werken met astrale krachten wordt ook wel witte magie genoemd. Mensen schrikken er vaak voor terug om te leren hoe ze magie kunnen toepassen en zijn bang dat er vreemde of nare dingen gebeuren als ze hiermee werken. Dit is werkelijk nergens voor nodig en tijdens bijvoorbeeld een workshop over kaarsenmagie, kan je heel wat leren over hoe je op een eenvoudige en veilige manier gebruik kunt maken van kaarsenmagie.

Bij kaarsenmagie wordt er vooral met de kracht van de zeven planeten die in de Oudheid werden onderscheiden gewerkt. Dit zijn de Zon, Maan, Mars, Mercurius, Jupiter, Venus en Saturnus. De Zon en Maan werden in de Oudheid als planeten beschouwd. Aan elk van de zeven planeten werd een bepaalde werking toegeschreven. Bij één van deze zeven planeten kan je jouw probleem dat je met kaarsenmagie wilt oplossen, onderbrengen. Met elke planeet worden sinds de Oudheid een aantal zaken in verband gebracht, zoals een bepaalde kleur, een dag van de week, een olie, een element, een kruid of boom, een metaal. Al deze aspecten kun je gebruiken om je kaarsenmagie beter te laten werken.

Wat wil je bereiken, wat is jouw wens?
Als je weet  welke wens je graag zou realiseren, probeer dan in jouw verbeelding een beeld te vormen van hoe het eruit zal zien als de magie heeft gewerkt. Als de magie bijvoorbeeld bedreven wordt om jou weer gezond te maken, dan probeer je dan voor de geest te halen hoe  jij eruit zal zien en hoe goed jij je zal voelen en wat er allemaal voor mooie dingen op je wachten, als jij weer gezond bent. Ook kun je bijvoorbeeld vragen om een financiële meevaller, in dat geval probeer je  een voorstelling te maken van een bankrekening die duidelijk niet in de rode cijfers staat, of van een goed gevulde portemonnee. Veel mensen hebben wensen met betrekking tot de liefde. Visualiseer dan de relatie met de persoon van jouw dromen in het werkelijke leven.

Welke kleur kaars is nu geschikt voor welke wens?
Kies de kleur van de kaars of de kaarsen met zorg uit. Kaarsen die van binnen en van buiten dezelfde kleur hebben werken het beste, omdat kleuren ieder hun eigen vibratie en trilling hebben. Door het inzetten van een kaars bestaande uit één kleur kan je de magie extra kracht bijzetten. Je kan de kaarsen van tevoren ook  met een etherische olie insmeren, ook wel het zalven genoemd. Het inwrijven van de olie is een goede voorbereiding op je ritueel, je kunt tijdens het inwrijven je doel visualiseren. Kies een mengsel van etherische oliën dat past bij het doel dat je wilt bereiken met deze kaarsenmagie. Bijvoorbeeld maarts viooltje voor trouw, of mirre om te genezen en te zegenen en zo voort.

Kaarsen magie, kaarsenmagie en de betekenins van de kleuren

 • De kleur staat voor de intentie, dus wat je wil bereiken.
 • De vorm staat voor het doel of onderwerp.
 • De grootte is afhankelijk van de tijd die de spreuk nodig heeft.

De kleuren zijn het belangrijkst als je kaarsenmagie bedrijft. Er zijn 12 basiskleuren die allemaal een verschillende trillingsenergie of vibratie geven.

Enkele voorbeelden van de betekenis van de kleur van de kaars:

Kaarsenmagie, rode kaars staat voor kracht, fysieke energieRood: Staat voor kracht, fysieke energie, vastberadenheid, voor moed en kracht bij tegenwerking en voor veranderingen  in moeilijke omstandigheden. Ook wordt dit gebruikt bij liefde en passie, zelfvertrouwen, gezondheid, seksuele potentie en wilskracht.

Oranje: Staat voor vruchtbaarheid, gezondheid en vreugdeOranje: Staat voor vruchtbaarheid, gezondheid en vreugde, wordt gebruikt voor persoonlijke vruchtbaarheid of om een project vrucht te laten dragen en persoonlijk geluk te vinden. Ook bij het vinden van aantrekkingskracht, creativiteit, succes en stimulatie.

Geel: Wordt gebruikt voor leren en reizenGeel: Wordt gebruikt voor leren en reizen. Ook voor/bij intelligentie, herinneringen, dromen, zelfvertrouwen, kennis, visioenen, mentale kracht en inzicht.

Groen: Wordt gebruikt om een nieuwe liefde te vinden en hartszaken te ontwikkelenGroen: Wordt gebruikt om een nieuwe liefde te vinden en hartszaken te ontwikkelen. Ook bij geld, groei, schoonheid, werk, succes, geluk en voorspoed.

Blauw: Is de 'helende kleur', wijsheid en onbegrensde mogelijkhedenBlauw: Is de 'helende kleur', wijsheid en onbegrensde mogelijkheden, verlegt grenzen en zorgt voor vertrouwen. Deze kleur wordt gebruikt bij waarheid, genezing, reinigen van de ziel, hoop. Ook bij bescherming, creativiteit, communicatie, voorspellende dromen, vriendschap, verwijderen van angsten en tegen negatieve energie.

Paars: Wordt gebruikt bij inspiratie, spirituele en fysieke kracht, spirituele groeiPaars: Wordt gebruikt bij inspiratie, spirituele en fysieke kracht, spirituele groei, kennis, wijsheid en het verhogen van capaciteiten. Ook bij psychische bekwaamheid, zelfstandigheid, macht en genezing.

Roze: Wordt gebruikt bij de zachtere-lieflijke aspecten van liefde en vriendelijkheidRoze: Wordt gebruikt bij de zachtere-lieflijke aspecten van liefde en vriendelijkheid, voor verzoening en harmonie, voor het bevorderen van een rustige slaap. Ook bij liefde, vrede, romantiek, emoties, eer, vriendschap, trouw en vrouwelijkheid.

Bruin: Wordt gebruikt voor instinctieve wijsheid en beschermingBruin: Wordt gebruikt voor instinctieve wijsheid en bescherming. Ook bij de aardemagie, dierenmagie, vriendschap, gunsten, balans, concentratie, huis en thuis, verloren spullen en het gronden (aarden).

Wit: Is de kleur van de Godin, gebruikt bij levenskracht en energieWit: Is de kleur van de Godin, gebruikt bij levenskracht en energie van belang bij de start van iets nieuws, maanmagie, zuiverheid, reinheid, spiritualiteit, genezing, vrede, meditatie, waarheid, spirituele kracht, bescherming, vreugde.

Zilver: Is de kleur van de kaars van de Godin, deze wordt gebruikt voor intuïtie en plotselinge inzichtenZilver: Is de kleur van de kaars van de Godin, deze wordt gebruikt voor intuïtie en plotselinge inzichten, vooral in dromen. Ook bij telepathie, helderziendheid, vrouwelijke kracht en stabiliteit.

Goud: Is de kleur van de kaars van de God, deze wordt gebruikt voor succes, voorspoed en erkenningGoud: Is de kleur van de kaars van de God, deze wordt gebruikt voor succes, voorspoed en erkenning. Ook bij een lang leven en grote ambities, geluk en rijkdom.

De betekenis van de vlam van de door jouw gemaakte kaars:

 • Sterke vlam:  Het stevig branden van jouw kaars betekent dat er kracht en energie naartoe getrokken wordt.
 • Zwakke vlam: Er is een vorm van tegenwerking, het kaarsenritueel zal waarschijnlijk nog wel een paar keer moeten worden uitgevoerd om het succes te behalen dat je voor ogen hebt.
 • Dovende vlam: Het gaat niet zoals het moet, je kunt beter opnieuw beginnen en je intenties en bedoelingen met meer zorg en duidelijkheid neerzetten.
 • Flikkerende vlam: Er zijn pijnlijke, heftige emoties en er is een explosie van energie.
 • Vlam wijst naar het noorden: Men ervaart een fysieke verandering, dit wijst op een langdurige kwestie.
 • Vlam wijst naar het oosten:  Men ervaart  mentale verandering, denk bijvoorbeeld aan ingeving, gevoel of ideeën die worden opgedaan.
 • Vlam wijst naar het zuiden: Men ervaart een heftige situatie of discussie.
 • Vlam wijst naar het westen:  Men ervaart sterke emoties en er zal succes zijn.

Wil je meer weten over kaarsenmagie, of misschien wel een voorspelling over de liefde of heb je andere levensvragen?

Ik wil je graag daarbij helpen.

Liefs Jade.