In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

De ziel is je moederschip en betekenis is je innerlijke kompas

Het moederschip 

Elke vloot van schepen die vaart heeft een moederschip; één schip dat weet waar ze allemaal naartoe gaan en de richting aangeeft waar al die schepen naartoe varen. Dit betekent niet dat het moederschip bepaalt wat er op elk van de andere schepen in de vloot gebeurt. Het leven op een van de schepen kan vooral aangenaam zijn. Op weer een ander schip kan het vooral onaangenaam zijn. Denk aan je ziel als een ‘moederschip’ dat altijd weet waar de hele vloot naartoe gaat. Stel je nu voor dat de rest van de schepen niet echt schepen zijn, maar het zijn kleine bootjes. Het moederschip is je ziel en jij bent een van de kleine bootjes die er omheen varen.

Stel je nu voor dat het moederschip het grootste schip is dat je je kunt voorstellen, het is een drijvende stad, prachtig. Als je het moederschip volgt is je leven gevuld met betekenis, doel en liefde. Je ziel (het moederschip) koerst steevast op harmonie, samenwerking, delen en eerbied voor het leven. Het moederschip weet waarom je in het water bent. Jij weet het misschien niet altijd. Het moederschip weet waarom je stormen tegenkomt. Jouw taak, hoewel je het geweldige voorrecht hebt om een klein bootje te zijn, is om te leren hoe je in dezelfde richting vaart als je moederschip.

De koers aanvoelen

Jij als persoonlijkheid – het kleine bootje – probeert in je leven de koers van het moederschip (de ziel) te vinden. Met dat kleine bootje kun je op ieder moment elke kant op die je wilt, je hebt immers je ‘vrije wil’. Je bent vrij om je eigen keuzes te maken en je kiest altijd zelf hoe je reageert op de dingen in je leven. Je kunt bijvoorbeeld een andere kant op varen dan je ziel aangeeft. Je merkt dat aan de deining die er is buiten het kielzog van het moederschip. Het is daar moeilijker om voldoening te vinden in je leven. Maar als je de koers van het moederschip wel vindt en volgt, nemen betekenis, levendigheid en interesse toe. Je bent enthousiast over de mensen waarmee je samen bent en wat je doet. Je bent enthousiast over het leven! Betekenis is je innerlijke kompas dat zich altijd uitlijnt met de richting die je moederschip wil gaan. Terwijl je je innerlijke betekenis volgt, zeil je in dezelfde richting als je moederschip wil varen.

Aandacht voor wat je voelt

Je ziel spreekt tot je via je intuïtie. Veel mensen hebben het zo druk met hun leven, ze hebben niet de rust om bij zichzelf stil te staan en te weten wat ze voelen. En dat gevoel heb je nodig om je intuïtie waar te nemen. De eerste stap is je bewust te worden van alles wat je voelt. Wees niet bang om woede, jaloezie of angst te voelen. Je kunt groeien als je je gevoelens bewust voelt. Je gevoelens zijn het krachtveld van je ziel.

Ken je intentie

Elke daad, gedachte en elk gevoel komt voort uit en wordt gevoed door een intentie, en die intentie is een oorzaak die één geheel vormt met de gevolgen ervan. Intentie is de allersterkste energie in je leven. Door je intenties te richten op die zaken die voor jou betekenisvol zijn voelen de dingen niet (meer) als een last, je doet dan wat je graag wilt doen. Doordat je handelt en geeft vanuit je intentie, vanuit je hart, vanuit jezelf, van binnenuit, geeft dat vreugde en voldoening.  Jij alleen weet in je hart wat je intentie is. Door aandacht te hebben voor wat je voelt kun je dus ook voelen welke intentie je bij iets hebt.


Heeft deze blog vragen doen opwaaien of vind je het fijn om hier eens met mij over te praten? 

Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707box 1035. Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Hartelijke groet,

Han