In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Het botsen van je ziel en persoonlijkheid

Ze belt me om te vragen waarom de man die ze aan het daten is, haar steeds niet terug belt, niet terug appt, haar steeds laat wachten. Ze zijn allebei nog jong, zij is 24, hij 25. Ik voel dat de man om wie het gaat, niet kan tippen aan de vrouw die ik aan de telefoon heb. Zij is intelligent, bewust, sterk en wijs. Hij lijkt nog wel een kind... Ik tast af, vraag of ze weet dat deze man niet naast haar kan staan omdat hij haar gewoon niet kan bijbenen. Ik hoor aan hoe ze antwoord geeft dat ze dat weet, maar liever wil ze weten waarom deze man niet naar haar luistert, over haar grenzen gaat. Haar grens heeft ze hem duidelijk gemaakt, ze daten en ze wil dat hij haar snel terugbelt en appt. Waarom doet hij dat?

'Is het probleem niet eerder waarom jij wacht op deze man die niet aan jou kan tippen?' vraag ik. En ik voeg toe dat we onszelf zo kunnen verliezen als we maar bezig blijven met de vraag waarom de ander doet wat 'ie doet. Dat we dan soms vergeten goed te voelen hoe het met onszelf is en zo signalen missen. 

Ze zucht. En ze begint te vertellen. Dat haar familie haar zo op de huid zit, omdat die allemaal vinden dat het hoog tijd is dat ze een vaste relatie krijgt. Het is haar Turkse achtergrond, voegt ze toe, maar dat had ik al begrepen. 

Aan de codes van je familie moeten voldoen die niet gelijk op gaan met de normen van het land waarin je leeft, dat is waar deze vrouw mee moet dealen. Ik voel de druk waaronder ze staat. En ze is nog maar 24 jaar, zo jong... maar in haar familie ben je dan een oude vrijster, die bijna opgegeven wordt. 

Ze vraagt nog een keer of ze gelukkig zou kunnen worden met deze man. 'Ik ben bang dat je als een moeder voor hem zult moeten zijn, en ik weet niet of je daar gelukkig van wordt,' antwoord ik. 

Ze zucht, bedankt en hangt op. Ik heb haar niet kunnen helpen. 

Haar ziel wil autonomie, en haar ziel is volwassen, heeft diepgang, is bewust. Maar haar persoonlijkheid wil voldoen aan de wensen van haar familie. En dat botst. En dat dat in dit telefoontje naar in-syn duidelijk wordt, is misschien het hoogst haalbare voor nu. Ik voel met haar mee en heb respect voor haar weg. 

De wegen die onze ziel ons laat bewandelen om ons ware zelf te worden.... 


Heeft deze blog vragen doen opwaaien of vind je het fijn om hier eens met mij over te praten? 

Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707box 1028. Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Hartelijke groet,

Laura