In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

December maand van bezinning en emoties

Het is weer december, gelukkig voor veel mensen een feestelijke maand waarin al het goede gevierd gaat worden. Helaas is er een veel te groot aantal mensen die december en januari de vreselijkste maanden van het jaar vinden. Veelal door privéomstandigheden die hen zijn overkomen.

blog In-Syn

Mijn gedachten gaan uit naar allen waarvan afgelopen jaar een dierbare is overleden, ook naar allen die alleen zijn komen te staan vanwege een relatie- of huwelijksbreuk. Voor hen zijn deze dagen vaak emotioneel zwaar, eenzaam en vol verdriet van gemis. Voor al diegene die door de gevolgen van de corona pandemie hun werk of bedrijf hebben verloren of het water tot aan de lippen staat, zijn dit pittige maanden. Laten we zeker niet de mensen vergeten die slachtoffer zijn geworden van de toeslagen affaire, wat een drama voor allemaal. Vaak is het een stil leed, want velen houden hun zorgen en gevoel van onmacht voor zichzelf en ze komen helaas regelmatig in een isolement terecht. Dit maakt het vaak nog moeilijker om een opening te vinden om hun problemen op te lossen.

Helaas bemerk ik tijdens gesprekken dat de omgeving niet zo begripvol en geduldig is als ze wellicht van zichzelf denken. Immers lijkt het bijna een standaard norm dat na een bepaalde periode het leven gewoon weer opgepakt dient te worden en dat iedereen wel zo zijn of haar problemen heeft, maar dat is in mijn beleving te makkelijk.

Iedereen verwerkt emotionele of traumatische gebeurtenissen op een bepaalde wijze en periode van tijd. Ik hoor regelmatig dat de omgeving van de anonieme beller hard kan zijn door niet te begrijpen dat door het van je afpraten langzaam de pijn en verdriet uitdooft. 

Dit betekent dat ze niet alleen door de situatie in onder andere emotionele problemen komen, maar dat de directe omgeving zoals familie en vrienden het emotioneel voor hen nóg zwaarder maken, door niet in te zien dat de behoefte om gehoord, gezien en begrepen te worden niet wordt ingevuld. Deze mensen spreek ik bijna dagelijks, soms zelfs meerdere malen per dag, net zolang totdat zijzelf aangeven dat ze voldoende kracht in zichzelf voelen voor een nieuw begin. 

Alles is goed en met liefde luister ik naar iedereen en zal ik naar beste kunnen mijn inzichten en advies geven. Weet dat ook voor jou er iedere dag opnieuw een mogelijkheid is om je leven op te pakken, graag help ik je daarbij. 

Ik wil iedereen vragen om beter te luisteren naar anderen, net zolang totdat zij zelf stoppen om erover te praten. Vraag eens aan een ander hoe het met ze gaat en neem dan niet het diplomatieke antwoord; goed of naar omstandigheden goed voor lief. Juist dan weet je dat er meer is, vraag dan hoe het écht met ze gaat. Wees lief en zorgzaam voor elkaar, de wereld is al hard genoeg.

blog In-Syn

Ik wens iedereen voor wie december een feestelijke maand is gezellige feestdagen en oud en nieuw. 

Voor allen die alleen zijn de feestdagen of gedeeltelijk alleen, wens ik dat hun leven spoedig een positieve wending zal nemen en ze opnieuw gelukkig zullen zijn.

Pas goed op elkaar, wees lief voor elkaar en bovenal blijf gezond!
 


Als je de behoefte hebt om je situatie en gevoelens te delen en/of inzichten en advies in wil, voel je dan van harte welkom.

Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707 of via credits: 020-2205414 box 1010

Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Liefs Anne