Chat via credits - 1 credit/min

Koop In-syn CREDITS

In-syn credits NL 0909-5010707 - €0,90/min 0909-5010707 - €0,90/min

Koop In-syn CREDITS

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS 02-8088058 VIA CREDITS

Koop In-syn CREDITS

Zelfliefde

Liefde voor een geliefde is vanzelfsprekend, maar is dat ook zo voor de liefde voor jezelf? We krijgen in ons leven geregeld te maken met afwijzing en als dat als kind zijnde al gebeurt dan ga je dat normaal vinden. Patronen zijn al vroeg ontstaan en die herhalen we keer op keer als we volwassen zijn. En vaak zijn deze negatief.

Er komt een moment dat je vastloopt, en dat je op zoek gaat naar antwoorden. Angst en onzekerheid staan je vaak in de weg. Je voelt jezelf niet goed genoeg of denkt dat je het niet kan… Denk je ook zo wanneer het gaat om je partner of je kinderen? Vast niet! In hun leven is alles mogelijk en jij bent waarschijnlijk degene die ze aanspoort zich verder te ontwikkelen en ze vertelt dat ze alles kunnen maar als het over jezelf gaat valt het stil.

Je wil wel maar… hou je van jezelf? Veel mensen vinden dat een gekke vraag en ontwijken het antwoord. Maar is het echt zo gek? Is dat niet juist waar het zou moeten beginnen? Bij de liefde voor jezelf, omdat als je lief bent voor jezelf kan je ook lief zijn voor een ander. Nu is het vaak zo dat we niet zo lief zijn voor onszelf maar wel heel lief voor een ander…maar dan doe je jezelf zo ontzettend te kort, en de ander dan ook.

Je gaat over je grenzen heen, zet jezelf opzij en negeert dat stemmetje diep in jou… Je geeft maar ontvangt zelf niet de liefde en genegenheid die je verdient.

Je leeft naar de waarde die je jezelf toekent, dus is jouw eigenwaarde laag en heb je geen liefde voor jezelf dan is je energie laag, lage energie heeft een lage trilling. Je trekt aan wat je uitzendt, dus als jij een lage trilling uitzendt dan trek je dat ook aan en zal je in situaties en/of relaties terecht komen die niet fijn zijn, je zal behandeld worden zoals jij jezelf ziet.

Hoe kan je dat nou veranderen, hoe kan je van jezelf gaan houden?

Maar dan ook echt houden van jezelf, onvoorwaardelijk en zonder oordeel. Affirmaties kunnen hierbij helpen. Affirmaties zijn een krachtig middel om je hersenen positief te trainen. Het zijn positieve gedachten. Als je die maar vaak genoeg herhaald dan wordt het eigen en heel normaal.

“Ik hou van mij”

Als je dat elke dag een aantal keer herhaald dan ga je het voelen en geeft het je kracht. Kies een affirmatie die bij je past, iets dat al in je zit zal alleen maar versterken en heeft een krachtig effect, je trilling zal verhogen. Enkele voorbeelden ter inspiratie zijn…

  • Ik mag er zijn
  • Ik ben waardig
  • Ik ben lief
  • Ik ben een leuk mens
  • Ik accepteer mijzelf zoals ik ben

Blijf oefenen, je zal merken dat je trilling verhoogt en dat je negatieve gedachten verminderen en dat je positiever in het leven staat en dat je omgeving hierop zal reageren.

Heb je behoefte naar meer informatie? Of wil je gewoon even praten? Dan ben ik er voor je. Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Liefs Louise