In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Wat is een karmische relatie?

Wat is een Karmische relatie en waarom wordt er dan zoveel pijn aangeraakt?

Heb je je weleens afgevraagd of je relatie was voorbestemd? Dat zou goed kunnen, maar dat wil nog niet zeggen dat jullie tweetjes zielsverwanten zijn. Je zou ook in een Karmische relatie kunnen zitten .

Een karmische relatie is een verbintenis die is bedoeld om ons in dit leven lessen te leren over liefde en partnerschap. Het is een relatie tussen zielsverwanten omdat het twee zielen met elkaar verbindt, maar soulmate relaties zijn veel meer van een helende aard.

Grote kans dat we allemaal wel een karmische relatie hebben meegemaakt in dit leven. Het is de soort liefde die je diep raakt en die je uitnodigt om te groeien. Maar deze relaties gaan vaak niet bepaald voor de wind.

Vanuit een spiritueel oogpunt is het idee achter karmische relaties dat jullie zielen een afspraak hebben gemaakt voordat jullie dit leven binnenkwamen, om elkaar te helpen op jullie paden. Het gebeurt vaak dat we nog allerlei onopgeloste zaken meedragen uit onze vorige levens. Zodra mensen ervoor open staan om te leren, in plaats van zelf de controle te grijpen, dan kan er veel ruimte voor heling ontstaan.

blog wat is een kamische relatie helma

Zo kan een karmische relatie dus werken als een gids of leraar. En meestal zijn ze ook maar tijdelijk. Ze zijn bedoeld om je te helpen groeien op zielsniveau, vaak via een lastige dynamiek van trekken en duwen. Maar het zijn meestal geen lange-termijnrelaties. Omdat je in dit leven samenkomt om karma tussen jullie te zuiveren. De relatie ontstaat vaak om een slechte ervaring uit een vorig leven in evenwicht te brengen.

Je kan een karmische relatie herkennen aan de onderstaande ervaringen:

1. Er is een onmiddellijke klik.

Het duidelijkste teken is het gevoel dat je deze persoon al kent. Soms krijg je er een heel goed gevoel over, maar er zit vaak ook wat angst bij, afhankelijk van het soort karma.

2. Er is veel drama.

Dit zijn onstuimige relaties. Als drama de fundering is voor een liefdesrelatie, dan heb je goede kans dat het een karmische relatie is.

3. Het voelt al snel alsof er iets niet klopt.

Zag je zelfs aan het begin van jullie relatie al veel slechte tekens? Soms wijzen die triggers je juist op de les die je moet leren.

4. Je raakt er gefrustreerd van.

Als je je gefrustreerd en onbegrepen voelt, dan zit je waarschijnlijk in een karmische relatie. Deze relaties gaan namelijk niet over een perfecte verbinding, maar over groei.

5. Het is niet alleen maar fijn om bij je partner te zijn.

Om wat voor reden dan ook voel je zwaarte en tegenzin in hun aanwezigheid en waarschijnlijk kun je dat gevoel niet helemaal plaatsen. En ondanks die nare gevoelens wil je ze niet laten gaan.

6. Ze zijn verslavend.

Karmische relaties gaan al snel boven alles, zelfs ondanks de al genoemde nadelen, zoals onverklaarbare spanning of frustraties.

7. Jullie hebben veel miscommunicatie.

Er is vaak sprake van een dynamiek vol duwen en trekken en van miscommunicatie. Deze miscommunicatie kan ons helpen in te zien wat we belangrijk vinden en verwachten in een relatie, of waar er heling plaats kan vinden.

8. Er zijn veel hoogte- en dieptepunten.

Jullie leven samen is nooit consequent. Naast de goede, misschien zelfs heerlijke dagen, waarop alles perfect lijkt, is er een deel van je dat weet dat het een kwestie van tijd is voordat de dingen weer misgaan.

9. Ze herhalen zichzelf.

Die hoogte- en dieptepunten komen vaak terug, steeds weer opnieuw. Je kunt ook telkens tegen hetzelfde probleem aanlopen, die uit een vorige relatie zijn meegekomen. Dat geeft aan dat daar een les te leren valt.

10. Jullie worden afhankelijk van elkaar.

Karmische relaties hebben de neiging om een relatie te worden waarin jullie al snel afhankelijk zijn. Het lijkt dan alsof het je enige optie is om al je tijd en energie in ze te stoppen.

11. Ze belichten je angsten.

Deze persoon zal al je angsten naar boven brengen: over liefde, de toekomst, jullie relatie in het algemeen. Al je trauma’s komen boven drijven, daar valt niet aan te ontkomen.

12. Ze halen het slechtste in je naar boven.

Door de extreme aard van deze karmische achtbaan, kan dit het slechtste naar boven halen in zelfs de meest nuchtere persoon. In de buurt van je partner word je iemand waarin je jezelf niet herkent, en die je misschien niet zo leuk vindt.

13. Je raakt er doodop van.

Alle ups en downs, miscommunicatie, afhankelijkheid is energetisch, mentaal en emotioneel uitputtend. Met name als je partner in de buurt is.

14. Het voelt alsof je ze niet kan laten varen.

Je verzint misschien smoesjes voor je partner, ondanks al deze zware nadelen, omdat jullie band zo sterk is, en omdat het voelt alsof jullie relatie is voorbestemd.

15. Ze houden geen stand.

Uiteindelijk, als het moment daar is en het werk en de heling zijn voltooid, dan zullen jullie beiden verder gaan met jullie levens.

Als karmische relaties problematisch worden:

Ook een relatie tussen twee goed bedoelende personen vol liefde kan problematisch worden, al helemaal bij een karmische relatie. Het wordt problematisch als je jezelf niet vertrouwt of de lessen niet wilt leren. En wanneer het tijd is om er “een streep onder te zetten en jezelf toestemming te geven weg te gaan als je je ziel voelt verstikken.

Als mensen niet weten hoe ze kunnen leren van onopgeloste pijnlijke situaties, dan zullen ze zeer waarschijnlijk enorme problemen creëren in een eventuele nieuwe relatie.

Als je beseft dat je de slechte tekens negeert, of onderhandelt met je eigen angstgevoelens, dan kan dit een goed moment zijn voor eigenliefde en in jezelf geloven. Als je denkt dat je in een karmische relatie zit en die problematisch is geworden, dan heb je geen betere optie dan te beseffen, dat je het verdient om gelukkig te zijn en je te richten op de relatie met jezelf.

Met andere woorden, eigenliefde is zeer belangrijk.

Het kan dan heel verhelderend zijn om een medium te bezoeken, een helderziende, energetische heler, of specialist in vorige levens, om meer te weten te komen over het karma dat je probeert te balanceren en te zuiveren.

Hoe zit het met soulmates en twin flames?

Er is een belangrijk onderscheid.

Karmische relaties gaan over groei, terwijl soulmates of twin flames over heling gaan.

Een soulmate is een persoon die is afgestemd op je ziel en die je ziel kan veranderen of beïnvloeden op allerlei diepgaande manieren. Het kan een vriend of vriendin zijn, familielid of zelfs een huisdier. Twin flames, ook wel bekend als twin souls, zijn letterlijk de andere helft van je ziel. De samenkomst van de twee helften is altijd een heilige vereniging met een heilig doel.

Maar hoe je je relatie ook noemt, het is altijd goed om de patronen ervan te begrijpen vooral in problematische relaties.

Als je weet dat je in een karmische relatie zit, dan kan het je helpen door te zetten en de les te leren die zich via die persoon voordoet, zodat je, wanneer je klaar bent om verder te gaan, je ook klaar bent voor een liefde die aanhoudt.

‘geïnspireerd en bewerkt met hulp van artikel uit Nieuwetijdskind magazine’


Met liefde
In-Syn