In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Het draait om jou

Iedereen wil vrijheid en gelukkig zijn maar iedereen zoekt het op de verkeerde plekken en stelt de verkeerde vragen. De mens is oké alleen de data in zijn brein zijn trash. Tijdens de communicatie- en bewustzijnstraining die ik gaf zei ik altijd: ‘Delete’ weg met alle onzin die in je kop zit! Als je kop vol zit kun je niks meer leren.

We kiezen voor drama in plaats van essentie! We hechten veel te veel waarde aan onze gedachten en gevoelens, die als wolken aan de hemel zijn, zeer veranderlijk. Achter de wolken is de staalblauwe hemel van je waarden! Ga daarvan uit. Waarden kunnen zijn: liefde, respect, begrip, compassie, humor, empathie, etc.

Henny Kiosk

Het draait om jou, want je omgeving is de spiegel van jezelf. Als iemand negatieve kritiek op je heeft, mag je hem of haar
bedanken voor de bewustmaking van een schaduwzijde van je, van trash in je brein!

Als we elk jaar wat trash zouden opruimen, doormiddel van zelfreflectie en door het nemen van 100% verantwoordelijkheid, zijn we al gauw volmaakte mensen!

Kritiek willen we niet, we gaan liever voor vleiende leugens, dan voor confronterende waarheid. Nietzsche zei: ‘Hoeveel waarheid kan een mens verdragen, aan hoeveel waarheid waagt hij zich’. Hij zei ook dat onze overtuigingen de grootste vijand van de waarheid zijn. In Ho’oponopono stelt men ook dat je geheugen vaak de grootste valkuil is en je vervreemdt van het goddelijke! Kritiek kan ervoor zorgen dat jij je bewust wordt van de illusies en leugens, die je leven bepalen.

Bij kritiek voelen we ons vaak bedreigd en aangevallen. Onze overtuigingen en illusies worden door kritiek ontmanteld en dat willen we niet, zeer ten onrechte.
De hindoes zeggen dat jij de wereld bent en zo zie ik dat ook, dan ontdek je dat niks menselijks je vreemd is en dus alle kritiek terecht is. Ik ben nou eenmaal zo is een onjuiste opvatting, omdat je alles bent!

Bij kritiek kun je de ho’oponopono vraag stellen: ‘Wat is er in mij, dat me dit gebeurt en mag overkomen!’ Steeds weer zelf 100% de verantwoordelijkheid nemen!
Alleen een ego kan niet tegen kritiek, een ontwaakte zal er altijd dankbaar voor zijn in zijn zuiveringsproces.
Ik gaf wat kritiek op een coach, in het kader van het boek ‘Caring enough to confront, ze werd woedend! Toen deed ik er nog een

schepje bovenop en zei: ‘Noem een gemeen mens gemeen en hij zal meteen je gelijk aantonen’. Er kwam nog meer woede. Daarop zei ik dat als je een ontwaakte gemeen noemt hij zal lachen en zeggen dat hij inderdaad wel eens gemeen kan zijn als dat nodig is, maar meestal liefdevol is. Toen werd het stil, ik had de coach aan het denken en voelen gezet. Ze bestelde mijn boek Als kritiek pijn doet!

Soms moet je een duivel voor de een zijn en een engel voor de ander. Er is geen zondaar zonder toekomst, en geen heilige zonder verleden.
Mijn oudste zoon deed niet erg zijn best op de middelbare school, hij had een slecht rapport. Ik gaf hem toen wat kritiek door te stellen dat hij te dom lijkt te zijn voor de middelbare school, dat het niet betekende dat ik niet van hem hou. Hij was enorm in zijn eer aangetast en liet toen zien hoe intelligent hij was. Op het volgende rapport stonden allemaal negens, ik had met wat kritiek, mijn doel bereikt. Hij rondde succesvol de school af.

Een new age goeroe kreeg van een deelnemer een plaagstootje dat zijn aanpak flauwekul was. De goeroe reageerde woedend en toonde daarmee het gelijk van de deelnemer aan. De waarheid hoeft niet verdedigd te worden en kan tegen een plaagstootje. Rage has no future!

Als je overdreven boos reageert op kritiek is er oude pijn uit jouw kindertijd getriggerd en mag je dankbaar zijn dat je het nu in de gaten hebt en kunt helen.

Heb vertrouwen in jezelf, je goddelijke zelf en laat je ego je dienaar zijn en niet je baas en dictator. Hierna nog een bijdrage over vertrouwen.
 
Vertrouwen

"Ik leef in het vertrouwen dat er een Aanwezigheid en een Kracht is groter dan ikzelf die me voedt en beschermt op manieren die ik me nooit had kunnen voorstellen. Ik weet dat deze aanwezigheid Alwetend en Almachtig is en altijd daar is waar ik ben."

Ernest Holmes


Vind je het fijn om hier eens met mij over te praten? 

Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707box 1001. Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Hartelijke groet,

Henny