In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Help, ik ben wat kwijt

Hoe vind ik dat terug?

Ken je dat? Dat paniekerig gevoel als je wat kwijt bent? Bijvoorbeeld je sleutels, of je portemonnee, of een ring of dierbaar sierraad, van een geliefde of iemand die aan gene zijde is en ga zo maar door. Je vliegt met een vaart door alle vertrekken van je huis en zoekt in alle hoeken waarvan je denkt dat het voorwerp dat je kwijt bent kan liggen. Vaker krijg ik ook vragen van mensen of ik kan vertellen waar hun dierbare spullen liggen. Ik ben niet altijd zo verbonden met die energie van materie, maar ik geef wel tips mee om je spullen terug te vinden. Vaak geef ik dan wat oefeningen mee om op een vlugge manier jouw verloren voorwerp weer te kunnen vinden, zonder dat je alles overhoop hoeft te halen en in de stress raakt.

  1. Maak een beeldvorming van de juiste doelstelling – Probeer niet te stressen en te ontspannen, het heeft helemaal geen zin als je in paniek raakt. Bedenk dat je altijd alles verwezenlijkt zoals je t uit naar t Universum toe. Dus als je iets kwijt bent denk dan bij jezelf, het kan niet ver weg zijn en ik heb het voorwerp terug in korte tijd.
  1. Vraag hulp van gene zijde – Je hebt de doelstelling nu geuit dat jij jouw verloren item terug zal vinden en nu kan je hulp vragen van bijvoorbeeld jouw overleden dierbaren, je engelen die jou begeleiden en de gidsen die jou helpen. Stel gewoon de vraag of zij jou kunnen helpen met het onmiddellijk terug vinden van jouw item dat je kwijt bent. Vaak is de plek waar je dan als eerste aan denkt, de plek waar je jouw verloren voorwerp vindt.
  1. Visualiseer jezelf als een magneet – Gedachten zijn krachten en dus kun je jezelf voorstellen, dat je net als een magneet, jouw verloren voorwerp vanzelf aantrekt. Het is simpel, verbeeld je dat jij juist dat verloren voorwerp aantrekt op een toverachtige manier. Zo kan je jouw verloren voorwerp ook weer terugvinden.

Natuurlijk kan je deze tips voor veel dingen gebruiken die je kwijt bent, maar het belangrijkste is, dat jij er op vertrouwt, dat jij dit werkelijk voor elkaar krijgt en kan. Je leert zo vertrouwen op jouw eigen intuïtie en dat wordt ook wel spirituele groei en/of ontwikkeling van jezelf genoemd.

Heilige Antonius

Er is nog een andere manier om voorwerpen die je kwijt bent terug te vinden.

Vele mensen, waaronder ik zelf ook, roepen de heilige Antonius van Padua aan. We moeten een heel stuk terug de geschiedenis in om te ontdekken wie hij was. Hij is geboren in Lissabon op 15 augustus in het jaar 1195. Zijn werkelijke naam was: Fernando Martins de Bulhões. Hij kwam uit een zeer welgestelde en rijke, adellijke familie. Antonius sloot zich aan bij de Augustijnen in Lissabon en tien jaar later werd hij één van de Minderbroeders omdat hij hen erg bewonderde en trok naar Noord-Afrika om het christelijke geloof te verkondigen onder de moslims aldaar en twee jaar later werd hij tot priester gewijd. Vele mensen vonden door zijn toedoen de weg naar het katholieke geloof. Ook doceerde hij theologie aan zijn medebroeders.  Hij kwam op voor de kwetsbare medemens en stelde ook misstanden van de kerk aan de kaak. Zijn gezondheidstoestand verslechterde en later moest hij hierdoor gedwongen stoppen met zijn werk. Er wordt verteld hoe Jezus in de gedaante van een kind bij hem verschijnt, zich door hem laat omhelzen en zich over het voorhoofd laat strelen. Daarom zien we Antonius vaak afgebeeld met het kindje Jezus op zijn arm. Hij stierf in 1231 en werd bijna een jaar later heiligverklaard door de toenmalige Paus. Rond zijn graf in Padua is de basiliek: Basilica de Sant’Antonio gebouwd.

Hij is de patroonheilige van de Franciscanen, verloren voorwerpen, vrouwen en kinderen, armen, bakkers, mijnwerkers, het huwelijk, reizigers en verliefden en patroon tegen schipbreuk, de pest en koorts. St. Antonius wordt aangeroepen om zoekgeraakte of verloren zaken terug te vinden met de woorden en voorbeelden die je kan veranderen naar de voorwerpen die je kwijt bent:

  • "Heilige Antonius, beste vriend, maak dat ik mijn sleutels vind" of,
  •  "Heilige Antonius, lieve sint, zorg dat ik mijn portemonnee vind" of,
  •  "Sint-Antonius, heilige man maak dat ik de ring van mijn overleden vader vinden kan".

Als het voorwerp is teruggevonden moet men de Heilige Antonius bedanken en voor mij werkt dit bijna altijd.

Wetenswaardigheden

  • Het nummer Heilige Antonius van de Limburgse band Rowwen Hèze gaat over Antonius van Padua. De heilige Antonius zegt in dit lied: "Soms is ’t beter iets moois te verliezen, beter verliezen, dan dat je het nooit hebt gehad."
  • Ook zijn er weerspreuken zoals bijvoorbeeld: Als Sint-Antoon de zon doet schijnen, ziet de boer zijn zorgen verdwijnen.
  • Ook is er een bloem vernoemd naar St. Antonius. De Teunisbloem, die bloeit rond zijn feestdag. (13 juni)

Heb je vragen over bovenstaand blog?  

Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707box 1032. Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Warme groet, Jade.

Hoogsensitief medium, spiritueel coach en gecertificeerd kaartlegster, HSP, Liefde, relatie, Tweelingziel relaties.