In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Edelstenen en Mineralen, Wat doen ze voor ons?

Alles in ons leven bestaat uit energie. Energie is de kracht die alles in het Universum in beweging houdt. Eén van de belangrijke eigenschappen van energie is dat deze steeds van de ene vorm in de andere vorm kan worden omgezet. Een praktisch voorbeeld hiervan is:  als we het fornuis aansteken wordt chemische energie ( gas bv.) omgezet in warmte energie.

Edelstenen zien er niet alleen prachtig uit, zij zijn cadeautjes, een gift van moeder natuur, die met hun energie kunnen helpen bij allerlei problemen en klachten van lichamelijke en/of psychische aard.  Zij helpen om onze chakra’s en aura’s weer in balans te krijgen en hebben een geneeskrachtige werking. ( Zie ook mijn blog dat heet: Chakra’s – Wat zijn Chakra’s precies ? ). Daar beschrijf ik in het kort ook de helende werking van edelstenen en hoe je tot een goede keuze van een geschikte edelsteen voor jou kan komen. Het hangt er ook vaak van af voor welk doel je een steen zoekt en welke bij je past.

Blog Edelstenen en Mineralen van Jade, In-Syn

Maar ook kunnen deze edelstenen helpen bij de spirituele groei van een persoon. Elke edelsteen heeft haar eigen specifieke werking op ons lichaam en onze geest. Een edelsteen bestaat soms uit één en soms uit meerdere mineralen en elk mineraal bestaat uit een combinatie van elementen, die hun eigen werking hebben. Via de huid wordt de energie ( elementen) van de edelstenen opgenomen door de drager van de edelsteen. Vaak wordt mensen aangeraden om de edelsteen van hun keuze direct op de huid, in een broekzak te dragen of bijvoorbeeld regelmatig in de handen te pakken. Doordat de stoffen via de huid en het aura worden opgenomen, kan er bijvoorbeeld een te kort aan een mineraal worden aangevuld of kan er een teveel worden afgevoerd. Voor een goede werking is slechts een minimale hoeveelheid van een mineraal nodig.

Ook stenen kunnen uitgeput raken en dan kan je deze reinigen zodat ze weer optimaal werken. Echter voor iedere steen is de manier van reinigen anders. Satijnsplaat (ook wel Seleniet) en Woestijnroos kunnen niet tegen water bijvoorbeeld, ze smelten weg of vallen uit elkaar. Satijnsplaat (ook wel Seleniet)  laadt zichzelf op en is ook een prima gesteente waarop jij je stenen kan neerleggen, zodat ze kunnen opladen, maar ook bij volle maan de stenen in het maanlicht leggen of even in de aarde begraven zodat de energie opgeladen kan worden en ze daarna er weer uit halen is erg effectief.

Blog Edelstenen en Mineralen van Jade, In-Syn

Enkele voorbeelden van edelstenen en hun werking:

Edelstenen worden gedolven en gevonden in verschillende landen, waaronder Brazilië, Marokko, Indonesië, Madagaskar en Amerika. Edelstenen bieden ook vaak bescherming tegen bijvoorbeeld straling ( Zwarte toermalijn) , waar we tegenwoordig veel van kennen in de vorm van computers, telefoons en netwerken om ons heen. Maar ook tegen negatieve energie, of verwensingen die over iemand worden uitgesproken (Bronziet). Edelstenen zijn verkrijgbaar in ruwe vorm, dus zoals ze gevonden worden, maar ook in geslepen vormen, zoals diertjes, sculpturen, maantjes enz. Ze zijn ook verkrijgbaar in edelsteen sierraden, zakstenen, sculpturen, eieren, harten, bollen enz. Je kan ook stenen neerzetten in je huis die de energie zuiver houden (Satijnsplaat en/of Bergkristal), die je dicht bij jezelf laten blijven (Labradoriet) , Celestien (die voor een goede nachtrust kan zorgen),  Oceaan Jaspis, die vreugde brengt en levenslust en je helpt sneller te herstellen bij/na een ziekte. Rode granaat zorgt voor een boost aan energie. Amethist is een beschermende steen en zuivert. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Rozenkwarts heeft een hele zachte energie die de steen van het kind en van de kunstenaar wordt genoemd. De rozekwarts beschermt alles wat kwetsbaar en klein is, maakt weerbaar en onweerstaanbaar. Rozekwarts is de steen van de onvoorwaardelijke liefde. Zij leert je jezelf te accepteren zoals je bent, zodat je anderen ook kunnen liefhebben om wie en wat ze zijn. Zoek je naar vriendschap en liefde, dan is rozekwarts de steen.

Blog Edelstenen en Mineralen van Jade, In-Syn

De ruwe versie van de edelstenen zorgen voor het beste resultaat, is dus optimaal werkzaam, maar ook de geslepen versie, helpt/werkt prima. Hou rekening bij het aanschaffen van een edelsteen, dat niet alle stenen geschikt zijn voor mensen die net met edelstenen beginnen te werken en  voor kinderen.

Let wel op: sommige mineralen zijn giftig en je doet er dan ook verstandig aan naar bijvoorbeeld  edelstenen therapie te gaan of wel je goed te laten informeren door een gerenommeerde  edelstenen handel die goed van de werking van deze edelstenen op de hoogte is en die je kan helpen met een goede steen die voor jou geschikt is.

Het is overbodig om te zeggen waarschijnlijk, maar bij klachten is het zeer zeker zo dat je eerst de huisarts en/of specialist raadpleegt en daarna voor wat extra hulp naar alternatieven op zoek gaat! Ik ben geen arts en geef ook geen medische consulten of diagnoses!


Zou jij wat meer over edelstenen willen weten? Heb jij behoefte aan een persoonlijk gesprek en/of advies?
Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707, box 1032.  Via credits: 020-2205414. Ook via chat consult ben ik bereikbaar.

Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Warme groet, Jade.

Hoogsensitief medium, spiritueel coach en gecertificeerd kaartlegster, HSP, Liefde, relatie, Tweelingziel relaties.