Chat via credits - 1 credit/min

Koop In-syn CREDITS

In-syn credits NL 0909-5010707 - €0,90/min 0909-5010707 - €0,90/min

Koop In-syn CREDITS

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS 02-8088058 VIA CREDITS

Koop In-syn CREDITS

De 5 liefdestalen

Een relatie, ook een liefdesrelatie, is niet een kwestie van hebben, maar van samen maken.

Relateren is een werkwoord. Net zoals je je huis, je auto, je mooie spullen, je je tuin onderhoudt, zo moet je ook zorgen voor de relaties in je leven. Vaak vind je het maar vanzelfsprekend dat de ander de gemaakte afspraken nakomt, lief voor je is, voor je zorgt, er altijd voor je zal zijn, je trouw blijft, en beantwoordt aan nog veel meer onuitgesproken wensen en cultureel bepaalde normen en waarden. En dan vergeten we gemakshalve dat relateren een keus is. Een keus die in vrijheid, bewust en steeds opnieuw gemaakt kan worden.

Ik geef je hier gereedschap waarmee je dat relateren vrij gemakkelijk allemaal kan doen. Het enige is; je moet het wel doen!

1. Met woorden:

Zeggen, vertellen waarom je de ander bemind. Wat er fijn, mooi, lekker, fantastisch en geweldig is aan haar of hem. Waar je van groeit en waar je blij van wordt. Hoe je hart door de ander wordt aangeraakt.

2. Aandacht en tijd:

Als je hard en veel wilt werken, zorg dan dat je samen voldoende tijd hebt om gewoon op de bank te zitten, te kletsen, te praten over wat je bezig houdt en wat de ander moet weten, en te genieten van wat je ook maar samen fijn vindt.

3. Aanraken en knuffelen:

Geef elkaar een streling als je samen bijvoorbeeld de afwas doet, het huis poetst, uiteten bent, of zomaar. Omhels elkaar als je de ander in huis tegenkomt. Maak pret door te stoeien, als kinderen elkaar achterna te zitten, of verstoppertje te spelen zodat je samen de slappe lach kan krijgen. Hou elkaar vast als er lastige momenten zijn van onbegrip of iritatie.

4. Daden van liefde: (hoe kan ik je helpen?)

Dat spreekt eigenlijk voor zich, maar we vergeten het zo makkelijk. Even je eigen verhaal parkeren en er helemaal zijn voor de ander. Met al je aandacht en met de intentie van luisteren en ondersteunen.

5. Cadeautjes geven:

Dat is fijn en gewoon lief. En dat is niet alleen een kwestie van geven, maar zeker ook van ontvangen. Als er niet ontvangen wordt, dan is geven heel moeilijk. Onthoud dat het een en dezelfde liefdesstroom is.

Ik kan je verzekeren als je dit dagelijks doet, wordt relateren een feestje en doe je het met genot, geluk, gemak en gratie.

Dan worden de momenten waarin bezeerd zijn een rol speelt, omdat de ander iets aanraakt dat in het verleden ligt, makkelijker te hanteren en te helen. Je kan het samen, omdat je in verbinding kunt blijven.

Is het bovenstaande herkenbaar voor jou en zou je hier wel eens over willen praten?

Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707, box 1012. Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Met iefde, Helma