In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Verdriet of droevig zijn

Verdriet, droevig zijn, het is een emotie die zowel mensen als dieren kennen. Iedereen zal het (her)kennen en je drukt er mee uit dat je op het moment dat je verdrietig bent, niet positief bent ingesteld. Mensen zeggen ook wel tegen mij dat zij zich ongelukkig voelen. Pijn, leed, last, rouw, spijt, zorgen, smart, berouw, getreur, chagarijn, hartzeer, overlast, kwelling, zoveel verschillende woorden, om betekenis te geven aan “verdriet”. Het is volstrekt normaal, dat je deze emotie soms wel eens hebt, maar het is op het moment zelf wel heel erg vervelend. Verdriet kan heel erg veel pijn doen,maar als je jouw verdriet kan toelaten is dat een vorm van sterk zijn! Het rare is, dat verdriet veel positieve kanten heeft. “Gelukkig zijn”, zouden we minder ervaren als de tegenhanger niet het verdriet zou zijn. Het stuurt en motiveert je en zorgt er voor dat je positieve situaties in jouw leven wil en gaat creëren en dat je negativiteit wil ontwijken. Verdriet zorgt er ook voor, dat je betere beslissingen kan maken en je beter kan nadenken over wat je niet meer wil in jouw leven, zodat je deze zaken kan ontwijken en het beschermt je tegen gevaren. Verdriet hoort dus bij het leven en is niet alleen maar negatief en ook niet gevaarlijk. Als verdriet verandert in een depressie dan is het raadzaam om professionele hulp te gaan zoeken.

Er zijn verschillende soorten verdriet, die zich onderscheiden in:

Kort verdriet:

Deze emotie zie je vaak bij bijvoorbeeld somberheid, depressie of als men erg nerveus is. Het wordt ook wel lichte pijn genoemd en je zit dan wat je noemt “niet lekker in je vel.” Het lukt je dan ook niet om zaken in een bepaald perspectief te zien en alles om je heen lijkt donker. Men noemt deze ervaring, lichte pijn.

Lang verdriet: 

Je kan dit ervaren als je bijvoorbeeld gepest wordt of de liefde die je voor iemand hebt gehad, veranderd in haat. Ook kan je dit ervaren, als je een dierbaar persoon verliest of iets schokkends hebt meegemaakt. Soms kan je zoveel pijn hebben, dat je het nooit meer kan vergeten of het zelfs niet kan verwerken. Dit wordt wel zware pijn genoemd.

Neutraal verdriet:

Na een vervelende ervaring of ruzie kunnen mensen zich boos voelen, angstig zijn of teleurgesteld. Zaken moeten verwerkt worden en dat is niet altijd even makkelijk. Dit kan bijvoorbeeld gepaard gaan met nachtmerries. Dit wordt lichte tot zware pijn genoemd.

Pas kwam ik een mooi verhaal tegen, dat wordt verteld door een oude healer. Deze man had zelf ook veel pijn en verdriet gekend en zocht een manier om dit te dragen. Dit deed hij door anderen te helpen met hun pijn en verdriet en daar vond hij voldoening in en zo kon hij zijn eigen verdriet verwerken, hij gaf hen liefde.

 

De oude healer zei tegen de ziel:

Het is niet je rug die pijn doet,

Maar de last die je draagt.

Het zijn niet jouw ogen die pijn doen,

Maar het onrecht dat je ziet.

Het is niet je hoofd dat pijn doet,

Maar je gedachten die pijn doen.

Het is niet je keel,

Maar dat wat je niet durft te vertellen.

Het is niet je buik,

Maar je ziel die niet kan verteren wat er rond jou gebeurt.

Het is niet je lever die pijn doet,

Maar de boosheid van binnen.

Het is niet je hart dat pijn doet,

Maar de liefde.

Het verlangen naar de liefde, de liefde die je wil delen.

En het is de liefde zelf,

Wat al deze pijn kan genezen.

Het meest krachtige medicijn!!!

 

De liefde voor een ander mens, een dier, of de liefde voor jezelf. Er zijn geen mooiere woorden om dit blog mee te beëindigen.

Worstel je met pijn en verdriet? Kom je er niet uit? Heb je de behoefte om er over te praten of dat er iemand naar je luistert?

Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707, box 1032. Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Warme groet, Jade.

Hoogsensitief medium, spiritueel coach en gecertificeerd kaartlegster, HSP, Liefde, relatie, Tweelingziel relaties.