In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Transformeren

Transformeren of wel veranderen, het is één woord dat een enorme invloed heeft op onze levens. Vaak komen mensen in deze fases als er langdurig ingrijpende, heftige gebeurtenissen plaats hebben gevonden in hun leven. Soms denk ik wel eens, wat doen wij mensen elkaar allemaal aan, maar als ik er dan nog eens rustig over nadenk, geloof ik echt dat al deze dingen horen bij de levenslessen die wij krijgen en mogen leren in ons leven. Het verbaast mij erg momenteel, dat er zoveel mensen vast zitten met zichzelf en in het leven.  Deze mensen verbergen zich vaak achter ego, zijn angstig, willen niet meer gekwetst worden en kunnen niet of slecht praten over hun gevoelens en verstoppen zich.

Voor de omstanders is het vaak moeilijk te begrijpen en zij vragen zich dan ook vaak af, wat zij verkeerd hebben gedaan ten opzichtte van hun partner. Het gedrag van de ander brengt hen in de war en maakt hen onzeker. Omstanders ervaren ook in dit proces het aantrekken en afstoten van elkaar en men weet niet meer waar men aan toe is. Vaak zit de tegenpartij dan in een transformatie proces. Meestal een langdurig proces, waarin vele lessen geleerd mogen worden die niet altijd even leuk zijn. In dit transformatie proces komen emoties omhoog, zoals bijvoorbeeld boosheid over zaken uit het verleden, angsten voor onbekende dingen en soms ook eenzaamheid. Geef jezelf de ruimte hierin en ben niet te streng voor jezelf.

 

Wat houdt transformatie in?

Volgens het spirituele woordenboek betekent transformatie letterlijk verandering. In spirituele zin heeft transformatie een diepere betekenis. Transformatie betekent hier een complete verandering van denkprocessen en/of zelfs een verandering van jouw bewustzijn. Dit proces is moeilijk, lastig, pijnlijk, vaak angstig en zwaar en kan tijden lang duren, voordat iemand hier doorheen is. Je kan het idee hebben dat je in een cirkel rond draait en niet weet waar de uitgang is. Het zijn diepgaande en duurzame veranderingsprocessen. Ze kunnen jouw leven behoorlijk beïnvloeden en op zijn kop zetten, maar gelukkig gaat dit voorbij.

Transformatie begint vaak met frustraties. Je niet goed voelen in de situatie waar je je in bevindt. Onvrede hebben hiermee. Je voelt dat je niet meer verder wil op die manier, maar hoe je nu wel verder moet en wat je nu eigenlijk wil is je nog niet duidelijk. De manier waarop je op dat moment denkt zal je niet verder brengen. De oplossingen vind je niet om je heen in zaken die je al kent, maar in jezelf. Het volgen van jouw eigen hart en intuïtie, het kijken naar jouw innerlijk kind, wat jij wil in het leven, waar je nu staat, waar je naar toe wil en hoe je dat kan bereiken. Dit helpt je hier mee op weg. Het maken van keuzes is belangrijk, ga je door op de oude manier of neem je een ander pad? De inzichten die je krijgt, zijn aanwijzingen die je kan volgen.

 

Er is niets permanent, aanvaard verandering

 In tijden van verandering is het belangrijk om je hoofd koel te houden, maar je hart warm, dus je niet te verschuilen achter jouw ego. Mensen hebben de neiging om tijdens hun proces zich af te sluiten en afstand te nemen van andere mensen om zich heen, met het gevolg dat je eenzaamheid kan ervaren. Het geheim van verandering is dat je met al jouw energie je focust op het nieuwe dat je wil bereiken en opbouwen, niet om met die energie al het oude te bevechten. Dat oude mag een plaats krijgen waar het rust heeft. We maken uiteindelijk allemaal keuzes, maar zoals je achteraf zal ervaren zijn het de keuzes die ons uiteindelijk maken. In iedere verandering verbergen zich duizend mogelijkheden. Als je je alleen maar focust op resultaat, zul je nooit veranderen. Wanneer je jezelf focust op verandering, zal je resultaat zien en bereiken.

Het leven verandert voortdurend. Overhaaste of ingrijpende veranderingen als emotionele reactie op je verdriet of angst, zijn slechts een fysieke verplaatsing van jouw oude manier van leven, gedachten en gewoontes, gebaseerd op oude patronen en overtuigingen. Als je echt wil en je er echt klaar voor bent om van binnen uit jouw pijn en angst te transformeren, kunnen jouw omstandigheden vanzelf mee transformeren . Je gaat dit dan zien als een weerspiegeling van het nieuwe stuk van jouw levenspad dat je gaat bewandelen. Door jouw verlangens echt te voelen, trek je aan wat je het liefste zou willen. Doe het met liefde voor jezelf en heb vertrouwen in jezelf en de uitkomst.


Is mijn blog herkenbaar voor jou? Zou je het fijn vinden om hier eens met mij over te praten?

Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707, box 1032. Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Warme groet, Jade.

Hoogsensitief medium, spiritueel coach en gecertificeerd kaartlegster, HSP, Liefde, relatie, Tweelingziel relaties.