In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Ouderdom

Is het ouderdom of ouderwijs?

Veel mensen worden ouder en dommer, enkelen worden wijzer. Bij de indianen worden de wijze ouderen zeer gewaardeerd. In onze westerse maatschappij worden ouderen afgeschreven, ookal zijn ze wijs.

Leeftijd is de tijd die je nog te leven hebt, zei vriend León. In deze tijd kun je nog besluiten nemen, die je leven spectaculair kunnen veranderen.

Veel oude mensen zijn hun vrienden kwijtgeraakt, omdat die al overleden zijn en ze verzuimd hebben nieuwe vriendschappen te sluiten met jongere mensen.

Ouderdom of Ouderwijs

Goethe zei: “Al naar gelang ik ouder word word ik ook milder, want alle fouten die ik om me heen zie herken ik van mezelf!”

Als we ouder worden, worden we vaak ook gevoeliger en emotioneler. We laten wat vaker een traan en zijn eerder ontroerd en dankbaar.

Ik ben een oude ziel, maar nog jong van hart op mijn 72ste in 2022. Ik innoveer nog en ben creatief.

Ambitie maakt plaats voor betekenis als je ouder wordt. Mauriac zegt: “Als het kind in ons sterft, wordt de oude mens geboren.”

“We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen.” Socialist en toneelschrijver George Bernard Shaw sprak deze wijze woorden die vandaag nog steeds meer dan actueel zijn.

Goethe schreef na zijn 80ste levensjaar nog meesterwerken, dus als je oud bent kun je nog heel creatief en productief zijn.

Vriendschappen kunnen voortduren tot in de ouderdom. Als we ouder worden is het wel verstandig om met wat jongere mensen vriendschap te sluiten, want dat houdt je jong en fris. Bovendien kun je dan mentor zijn voor de jongere vrienden.

Een bejaarde vrouw van in de 80 zag het leven niet meer zitten, ze wilde liever dood. Yvonne Keuls zocht de vrouw op en vroeg of ze haar advies mocht geven. De vrouw zei: “Ik heb niks te verliezen dus kom maar op met je advies!” 

Yvonne zei: “Zoek de telefoonnummers op van de mensen die je ooit gekend hebt en kent, bel ze op met de vraag wat je voor ze kan doen, over een half jaar kom ik terug om te zien hoe het dan met je gaat”, de bejaarde vrouw volgde het advies

op. Toen Yvonne na een half jaar terug kwam, trof ze een blije en levenslustige vrouw aan die zei dat ze nu tijd te kort kwam en het heerlijk vond om anderen te helpen en vriendschappen te sluiten! Haar leven was door het advies van Yvonne Keuls in positieve zin en spectaculair veranderd.

"Dienstverlenend zijn, service geven, mensen helpen zijn wonderbaarlijk goede methoden om tot geluk te komen, als je ouder wordt kun je raad geven maar ook klusjes doen. Het zal gevoelens geven van vreugde, voldoening en dankbaarheid. Men is nooit te oud om iets af te leren." - Cees Buddingh

"70 jaar jong zijn is heel wat aangenamer en hoopvoller dan 40 jaar oud zijn." - O.W. Holmes

"Oud worden is ziende worden." - Ebner Eschenbach

"Sommige mensen worden wijzer als ze ouder worden, maar de meeste mensen worden alleen maar koppiger." - Billings


Heeft deze blog vragen bij je opgeroepen of vind je het fijn om hier eens met mij over te praten? 

Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707 of via credits: 020-2205414 box 1001

Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Hartelijke groet,

Henny