In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Krachtdieren en Totemdieren

Krachtdieren

Krachtdieren en Totemdieren vinden hun oorsprong in het Sjamanisme. Sjamanisme is een al omvattend begrip voor traditionele geloven, rituelen en praktijken uit diverse culturen verspreid over de hele wereld. Een Sjamaan is een soort brug of tussenpersoon tussen de mensen en de geestenwereld. Hij werkt voor mensen die problemen hebben of ziek zijn en kan genezen en voorspellingen doen. Een Sjamaan probeert het evenwicht dat uit balans is weer in balans te brengen. Bovendien werkt hij met Krachtdieren. Er zijn vele Sjamanen in bijvoorbeeld Indianen stammen.
Krachtdieren zijn spirituele gidsen, geestelijke helpers die hun wijsheid met ons delen. Dus een geleide gids in dierlijke vorm.

Het kan bijvoorbeeld het dier zijn, dat jou altijd al heeft aangetrokken of dat (regelmatig) verschijnt in het dagelijks leven, dromen of meditaties. Als je je met een krachtdier verbindt of je weet welk dier jou iets te vertellen heeft, kun je jezelf beter begrijpen en kun je zowel je krachten als je valkuilen herkennen. Iedereen heeft meerdere dieren als helper, beschermer en begeleider in onze dromen, meditaties en visioenen. Ons eigen krachtdier is de drager van onze persoonlijke kracht, die het ook voor ons bewaard. Hij of zij helpt je met het vinden van jezelf. Zij helpen je jouw goede eigenschappen te versterken en de eigenschappen die je minder hebt toe te voegen. Zij helpen je jouw intuïtie te volgen. Een krachtdier kan je ook helpen healen om energetisch weer in balans te komen of om trauma’s te verwerken of gebeurtenissen die in het verleden speelden los te laten.

Krachtdieren en totemdieren
 

Er zijn twee soorten krachtdieren te onderscheiden: Boodschappers en Levens gidsen.

Sommige dieren blijven een leven lang bij één persoon, dat zijn de Levens gidsen. Zij zijn een weerspiegeling van je karakter of misschien juist van wat je minder hebt in jouw karakter. Dit krachtdier is er altijd voor je in elke grote of kleine vraagstukken en situaties in je leven. Het helpt je dus bij jouw spirituele ontwikkeling en genezingsrituelen. Andere krachtdieren komen en gaan als je ze in een bepaalde situatie nodig hebt, de Boodschappers. Deze dieren komen alleen om ons te helpen bij het vinden van een oplossing bij problemen of situaties. Ook zijn krachtdieren machtige bondgenoten, die bescherming en hulp bieden.

Hoe herken je jouw eigen krachtdier?

Er zijn verschillende manieren om je eigen krachtdier te vinden. Iemand met ervaring in sjamanisme kan een krachtdier voor je uit de energetische wereld halen. Je kunt ook zelf een reis maken met een ervaren sjamaan om jouw krachtdier te vinden. Je gaat in deze reis naar de energetische wereld met je bewustzijn en daar je krachtdier ontmoeten. Deze ontmoeting of verbinding is de kennismaking en bewustwording met jouw krachtdier.
Ook kan je zelf jouw krachtdier ontmoeten. Ga op een plek zitten in kleermakershouding en visualiseer jezelf op jouw favoriete plek in de natuur. Jouw diergeest zal jou naar zijn plek lokken, dus stel jezelf open. Als het dier komt, begroet het dan liefdevol, ook al is het een ander dier dan je had verwacht. Een mooie ervaring die ik zelf heb meegemaakt bij het zoeken naar mijn Totemdier, het was de Bever die naast mij kwam liggen. In mijn sterrenbeeld is het de Bruine Beer. In een meditatie heb ik mijn krachtdier gevonden, de Condor, een grote adelaar, de grootste en ook wel de boodschapper van God genoemd in de Maya wereld.
Je leert het meest van het dier door het te observeren in het wild. Leer zoveel mogelijk over zijn leefwijze, zodat je zijn krachten leert kennen. Denk na over wat het dier jou wil leren.
Alle dieren kunnen krachtdieren zijn. Veel mensen wensen een groot en krachtig dier als krachtdier, zoals bijvoorbeeld, een zwarte poema of een bizon. Maar het zijn toch meestal de kleinere dieren die als grote krachtdieren naar voren komen. Je eigen krachtdier kan dus een mier zijn. Misschien valt het je tegen, maar een mier staat symbool voor werk. Zij leren ons te bouwen en de architect te zijn van ons eigen leven. De mier is in staat om vele malen zijn eigen gewicht en grootte te dragen. Dit geldt ook voor de persoon die in de mier zijn kracht heeft gevonden. Deze persoon is sterk genoeg om alle problemen en lasten die in het leven opgelegd worden, goed te dragen. Onderschat dus nooit de kracht van kleine dieren.

Sjamaan gebruikt krachtdier

Totemdieren

Totemdieren kunnen een gids voor je zijn en je beschermen, maar ze kunnen je ook helpen om je levenslessen te leren die op dat moment belangrijk voor je zijn. De dieren hebben eigenschappen waar je bepaalde boodschappen in kunt ontdekken, ook kun je er bepaalde krachten aan ontlenen. Behalve het totemdier dat je mee krijgt met jouw geboorte, kan je in jouw leven met meerdere totemdieren te maken krijgen.

Er zijn verschillende totemdieren:

Geboorte totem: Deze krijg je mee met jouw geboorte en je kan zelf berekenen wat jouw geboorte totem is. De Indianen gebruiken veel totems, dieren die je als een spirituele helper kan gebruiken. De 12 astrologische dierenriemtekens die wij gebruiken worden geassocieerd aan de 12 verschillende Indiaanse totem- of medicijndieren. Geen enkel dier staat hoger op de ladder dan een ander.
Sterrenbeeld & bijbehorend totemdier
Ram - Valk
Stier - Bever
Tweelingen - Edelhert
Kreeft - Specht
Leeuw - Zalm
Maagd - Bruine Beer
Weegschaal - Kraai
Schorpioen - Slang
Boogschutter - Uil
Steenbok - Sneeuwgans
Waterman - Otter
Vissen - Wolf

Levens totem: Je levens totem werkt je hele leven met je samen. Het dier is aanwezig in je omgeving of in je gedachten, wanneer je zijn krachten en specifieke eigenschappen nodig hebt. Meestal heb je je hele leven één levens totem, maar verschillende levens totems in de verschillende delen van je leven zijn soms ook mogelijk.

Reis totem: Een reis totem blijft een bepaalde tijd bij je. Een wat langere tijd, het kunnen weken, maanden of zelfs jaren zijn, de tijd die jij nodig hebt omjouw eigen specifieke levenslessen te leren.
Let op en zult je steeds beter zien dat er speciale dieren verschijnen in je leven. Het verschil tussen een reis totem en een boodschap totem is de tijd waarop het dier bij je blijft. Een boodschap totem zal snel verschijnen en maar heel even bij je blijven.

Boodschap totem: Een boodschap totem brengt je een spirituele boodschap of een waarschuwing. Meestal is het een ervaring die op dat ogenblik erg indrukwekkend is. Een boodschap totem is er maar een korte tijd, een dag of maximaal een week, maar vaak slechts een paar uur. Soms brengt de boodschap totem geen boodschap, maar veroorzaakt op de een of andere manier een af of omleiding in je leven. Achteraf kun je zien dat je geluk hebt gehad, bijvoorbeeld omdat je niet in de auto zat waarmee je weg wilde gaan en die een ongeluk heeft gekregen.

Schaduw totem: De schaduw totem is een totem dat ons bang maakt. We ervaren een schaduw totem als erg krachtig maar we hebben er liever niet mee te maken. Je schaduw totem weerspiegelt je eigen innerlijke angsten. Door je te verdiepen in je schaduw totem en je angst voor dit dier te overwinnen kan je een spirituele groei doormaken. Denk maar eens aan bijvoorbeeld spinnen en slangen, die velen van ons angst aanjagen en waar wij graag met een boog omheen gaan.

Totem wat is jouw totem

Om jouw eigen  totemdieren te ontdekken kan je het beste beginnen door eerst eens te bedenken voor welke dieren je altijd al veel interesse hebt gehad en in welke periodes van je leven jouw belangstelling het meest sterk was.

Je kan je afvragen:
1. Welk dier heeft je altijd al geïnteresseerd? (Levens Totem)
2. Welk dier wil je het liefst zien en bekijken als je in de dierentuin bent? (Levens Totem)
3. Welk dier kom je momenteel het meest tegen wanneer je buiten in de natuur bent? (Reis Totem)
4. Tot welk dier voel je je op het moment heel sterk  aangetrokken? (Reis Totem)
5. Komen er wel eens dieren in je dromen voor? (Levens- of Reis Totem)
6. Welk dier bezorgt je angst? (Schaduw Totem)
7. Heeft een dier jou wel eens gebeten of aangevallen? (Schaduw Totem)

Zo is er nog veel meer te vertellen over deze gidsen, helpers en begeleiders uit het dierenrijk die wij allemaal met ons mee dragen. Alles op deze aarde en het universum is op wat voor manier dan ook verbonden met elkaar.

Geïnteresseerd? Ik vertel je er graag verder over in een persoonlijk gesprek.

Liefs Jade.