In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Kleuren en hun betekenis in ons leven

In de natuur hebben kleuren altijd een betekenis. Planten die soms met een prachtig felle kleur insecten moeten lokken, om te kunnen overleven is een mooi voorbeeld hiervan. Kleuren werden al in duizenden jaren voor Christus gebruikt als therapie. In India en Egypte werden kleuren al gebruikt voor therapeutische doeleinden. Gekleurd licht is helend.

Blog Kleuren en hun betekenis in ons leven van Jade, In-Syn

Er wordt gezegd dat blauw de meest geliefde kleur op aarde is. Veel mensen zullen er iets mee hebben. Dit omdat onze lucht en zee ook blauw is. Maar blauw wordt ook gezien als de kleur van vertrouwen, rust en vrede. Maar blauw licht wordt bijvoorbeeld ook ingezet bij te vroeg of te snel geboren baby’s die geelzucht krijgen na de geboorte. Zij worden onder een blauwe lamp gelegd in de couveuse en na een aantal dagen is de baby weer mooi roze van kleur.

Er zijn mensen die denken dat kleuren geen verband houden met onze gevoelens, meningen en / of gedrag. Maar ik denk dat dit verband er wel degelijk is. Kleuren hebben invloed op je emoties en humeur. Denk maar eens na; als je kleren gaat kopen dat de kleur van de kleding jou dan aan moet spreken want anders koop je het niet.

Ook je huis inrichten doe je met een kleur die je mooi vindt. Denk ook maar eens aan een kleurige uitstalling van fruit en groente. Dat nodigt uit om te kopen en ook maakt het dat je er trek van krijgt. De kleur heeft dus duidelijk invloed op de keuzes van mensen. Veel mensen hebben daarom ook één of een aantal favoriete kleuren, zonder daar een reden voor te hebben. Het spreekt je aan of niet.

Gevoelens, gedachten, bloeddruk, lichaamstemperatuur, ademhaling en het immuunsysteem worden allemaal beïnvloed door kleuren. Donkere kleuren verkleinen, daarom wordt vaak aangeraden wat donkerdere kleding te dragen als je wil dat kleding je af kleedt. Lichte kleuren vergroten alles en accentueren vaak  iets als je wil dat iets mag opvallen. Het is de kunst om kleuren zo te combineren dat je aangename harmonieën kan creëren.

Blog Kleuren en hun betekenis in ons leven van Jade, In-Syn

Rood, groen en blauw worden ervaren door ons als de krachtigste kleuren, daarna komen kleuren zoals oranje en paars. Kleuren worden ook vaak geassocieerd  met geuren en eten. Denk maar eens aan mooie rode aardbeien die lekker zoet ruiken  of een mooie roos met een prachtige kleur die heerlijk ruikt. Groen kan worden ervaren met onrijpe producten, zoals bananen.

Blog Kleuren en hun betekenis in ons leven van Jade, In-Syn

Iedere kleur heeft ook een betekenis. Hieronder benoem ik een aantal kleuren en betekenissen.

  • Wit en Zwart: Eigenlijk zijn dit geen kleuren. De betekenis van wit is eigenlijk licht en van zwart het gebrek aan licht. Wit wordt gezien als de kleur van de onschuld, puurheid en vrede. Het symboliseert ook vaan een nieuw begin. De kleur zwart is de kleur van de nacht en duisternis. Het wordt verbonden aan de dood en ook aan kracht.
  • Geel: Dit is een kleur die opvalt en maakt vaak vrolijk. Men zegt ook wel dat deze kleur het zenuwstelsel stimuleert. Men denkt vaak aan de zon, lente en zomer geluk of een nieuw begin. Toch heeft deze kleur ook negatieve kanten, zoals jaloezie en onbetrouwbaarheid.
  • Groen: Dit is de kleur van de natuur en ontspant het zenuwstel en onderdrukt trek. Groen wordt ook wel in verband gebracht met genezing en gezondheid.
  • Bruin: Symboliseert de aarde, natuur, moeder aarde en bescherming. Het staat ook voor huiselijkheid en nederigheid.
  • Oranje: Deze kleur staat voor energie en levensvreugde, voor irritatie voor jeugdigheid en frivool. Voor Nederland is het de Nationale kleur net als voor de Oekraïne.

Kleuren zijn de kinderen van het licht, kleur is en brengt leven.


Er zijn door mij nog enkele andere blogs geschreven die je kan combineren met deze blogs:

Misschien vind je het leuk om ook deze eens te lezen. Op mijn persoonlijke pagina tref je een compleet overzicht aan van de door mij geschreven blogs.

Zou jij wat meer over kleuren willen weten? Heb jij behoefte aan een persoonlijk gesprek en/of advies?
Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707, box 1032.  Via credits: 020-2205414. Ook via chat consult ben ik bereikbaar.

Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Warme groet, Jade.

Hoogsensitief medium, spiritueel coach en gecertificeerd kaartlegster, HSP, Liefde, relatie, Tweelingziel relaties.