In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Kiezen voor jezelf

Voor jezelf kiezen is toch vaak iets dat voor veel mensen enorm moeilijk is. Van kleins af aan leren wij dat wij voor een ander klaar moeten staan, lief moeten zijn en moeten helpen. Maar naar mate wij ouder worden krijgen wij daar steeds meer moeite mee. We zijn bijna alleen nog maar bezig met klaar staan voor een ander en het een ander naar de zin maken. Maar wie is er voor jou?

Als je in situaties zit waarin je niet prettig voelt en jezelf bijna verliest, is het zaak om naar jezelf te kijken en jezelf af te vragen wat je eraan kan doen om je wel goed te gaan voelen. Immers, als je zelf niet goed in je vel steekt, kan je ook niet goed voor iemand anders zorgen. Niemand is meer belangrijk dan jijzelf. Het begint allemaal bij jezelf. Als jij voor jezelf een situatie creëert waarin jij je goed voelt met jezelf en jouw leven, dan kan je ook de mensen om je heen die je wellicht nodig hebben, op weg helpen en goed voor hen zorgen.

Hoe doe je dat dan? Voor jezelf kiezen.

Ik geef wat tips om voor jezelf te kiezen:

  • Plan tijd voor jezelf in – Afspraken met jezelf maken om dingen te dien waar jij blij van wordt is belangrijk. Daar krijg je energie van.
  • Waardeer jezelf – Vaak ben je veel te streng voor jezelf en mag je liever zijn, schuldgevoel speelt vaak een rol hierin. Accepteer wie je bent want jij bent uniek.
  • Verwen jezelf – Maak jezelf als een kind zo blij met kleine dingen. Ook hier krijg je energie van.
  • Neem je rust - Probeer jezelf goed te ontspannen, ga lekker naar buiten, beweeg, eet lekker maar gezond en ga minder achter computer en zet je telefoon uit.
  • Denk aan jezelf – Vele dingen vragen dagelijks onze aandacht, zoals werk, familie, vrienden en social media. Maar je mag ook best een keer lui zijn. Er zijn momenten dat je mag klagen, maar ook piekeren bijvoorbeeld maar je mag ook eens denken, wat kan het me ook allemaal schelen wie geeft er om? Bekijk het er maar mee.
  • Voel je niet verplicht - Mensen worden vaak gedreven door zaken waarvan ze denken dat ze het MOETEN. Laat dat maar gauw gaan want je moet helemaal niets.

Ik verkies rust die ik vind in het alleen zijn, boven nepgezelschap. Ik verkies mijn eigen fijne plek, waar ik vertrouw op mezelf, mijn eigen intuïtie. Ik vertrouw op mezelf, ik ben de enige waar ik van op aan kan.

Dit verkies ik boven een vriendschap, liefde of gezelschap die vol egoïsme zit. Want neem van mij aan, geloof het of niet, maar sommige mensen kennen gewoon geen empathie, respect of begrip. Sommige mensen zorgen alleen naar voor stormen en problemen, in plaats van oplossingen in je leven. Laat dat niet toe en kies voor jezelf, zonder schuldgevoel!

Zeg ja tegen de vrije keuze die je hebt, stel je grenzen en kies voor dat plekje in je leven waar geen tranen zijn. Zoek en vind jouw emotionele balans en innerlijke vrede. Heb geen angst voor je eigen gezelschap, want dat is nog altijd stukken beter dan iemand die jouw energie slurpt en die jou van jouw eigen identiteit berooft, terwijl hij/zij zich voordoet als bijvoorbeeld de liefde van jouw leven of een beste vriend of vriendin.

Angst remt en zorgt niet voor groei. Wees niet bang om mensen uit je leven te schrappen, want soms is alleen zijn beter dan onoprecht gezelschap en onechte liefde. Mensen willen niet graag alleen zijn om verschillende redenen. Het betekent niet, dat je alleen en/of eenzaam door het leven moet gaan, maar kies voor positieve mensen om je die jou accepteren zoals je bent en blijf naar je zelf kijken, waar en in welke situatie jij je prettig voelt.

Voel je je niet goed in een situatie, of ben je de dupe van een situatie, dan mag je voor jezelf kiezen! Dit doe je omdat jij het waard bent om voor te kiezen, omdat jouw gevoel belangrijk is. Als je bijvoorbeeld na een lange werkdag, liever ’s avonds op de bank ligt in je joggingpak en lekker naar jouw favoriete tv-programma kijkt dan met vrienden op stap gaat, zeg dat dan gewoon. Maar eigenlijk geldt dit natuurlijk voor alle situaties die je in jouw leven tegen komt. Voor jezelf kiezen, is niet hetzelfde als voor een ander kiezen. De eerste keer dat je echt voor jezelf kiest, is misschien wel heel erg eng. Je wil eigenlijk de ander niet kwetsen. Maar de ander gaat het de normaalste zaak van de wereld vinden. En je zal merken dat het steeds makkelijker gaat worden en zo voel je jezelf steeds meer opgelucht en lichter vanbinnen.

Kijk waar je staat in het leven, waar je naar toe wil en hoe je dat kan bereiken. Stap voor stap. Wij mensen willen graag alles tegelijk realiseren en het liefst zo snel mogelijk. Alleen, als je vijf doelen voor ogen hebt, kan je geen 20 % aandacht geven aan ieder ding. Stel jouw prioriteiten en ga ervoor, werk ze één voor één af. 

Probeer jezelf niet te verliezen door voor een ander te bestaan. Durf voor jezelf te kiezen, daar is niets egoïstisch aan! Zet jezelf eens op jouw prioriteitenlijstje.

Vind jij het ook zo moeilijk om voor jezelf te kiezen?  Kom je er niet uit? Heb je de behoefte om er over te praten of dat er iemand naar je luistert?

Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707, box 1032. Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Warme groet, Jade.

Hoogsensitief medium, spiritueel coach en gecertificeerd kaartlegster, HSP, Liefde, relatie, Tweelingziel relaties.