In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Keuzes maken

Keuzes kunnen maken is iets moois. Want door de keuzes die je maakt voor jezelf, onderscheid je jezelf van anderen en bepaal je wie jij bent en creëer je jouw eigen identiteit. In de onzekere tijd waar wij nu in verkeren, wordt vaak aan mij gevraagd om hulp bij het maken van keuzes. Mensen hebben het er erg moeilijk mee, ze zijn vaak bang om keuzes te maken.

Daar liggen vaak angsten aan ten grondslag. Angst om te falen bijvoorbeeld. Maar ook angst om de “foute” keuze te maken. Ik ben van mening, dat een foute keuze niet bestaat. Van de keuzes die je maakt, leer je jouw levenslessen. En soms gaat er zomaar zonder bepaalde reden iets mis en zit de les in accepteren, dat het is zoals het is. Het wordt pas een verkeerde keuze als je deze blijft herhalen in de toekomst. Wanneer je niet leert van de les, terwijl je de ervaring hebt dat deze keuze niet voor jou werkt.

Wees dus ook niet bang om voor een nieuwe optie te gaan. Dat je eerlijk met jezelf bent wanneer je steeds een verkeerde keuze blijft herhalen. Een mens beschikt over vrije wil en kan daarmee eigen keuzes maken. Het hele leven bestaat uit keuzes maken. Maar als je een doel in je leven stelt en daarvoor een strategie bedenkt betekent dat, dat je keuzes moet maken. Iemand die geen keuzes maakt, verliest een beetje zelfvertrouwen. Als je bang bent om keuzes te maken en daardoor blijft twijfelen, is het van belang om je te realiseren, dat een keuze vaak niet definitief is. Bedenk voor jezelf dat in dit geval jij ten minste het lef had om de knopen door te hakken. Actie is beter dan niets doen. Je komt vooruit en je kunt gaandeweg dingen aanpassen.

Hoe maak je keuzes?

  • Wat voelt comfortabel aan? Wat is de makkelijkste weg?  Kies ik voor een tijdelijke snelle oplossing?

       Of:

  • Wat wil ik nu echt en wat moet ik daarvoor doen om dit te bereiken? Is dit een moeilijke weg? Gaat mijn keuze mij ook iets brengen in de toekomst?

Waar sta ik in t leven, wat wil ik bereiken, waar wil ik naar toe en hoe kom ik daar? Maak keuzes die goed voelen voor jou. Keuzes waar jij blij en gelukkig van wordt. Kies met je hart. Stel je eigen grenzen en maak keuzes voor jezelf en niet om iemand anders te plezieren of om aardig gevonden te worden.

Laat de mening van een ander niet bepalen wat je doet. Je kan snel beïnvloed raken door de meningen van andere mensen. Vaak zijn dit belangrijke mensen in je leven die je vertrouwt. Het probleem is dat je hierdoor sneller jouw keuze gaat aanpassen aan hun mening. Dat komt omdat we hen niet willen teleurstellen in we zijn. Hierdoor maak je niet meer echt de keuze die jezelf wil. Steek je energie in wat je wil, niet in wat je denkt dat moet. Goed voor jezelf zorgen is een belangrijke voorwaarde om er voor anderen te kunnen zijn. Jammer genoeg draaien wij het vaak om, eerst de ander en dan pas voor jezelf zorgen. Dan doe je jezelf te kort.

Vaak zijn wij bij ons zelf ook redenen aan t verzinnen waarom we iets toch zouden moeten doen, terwijl we het niet willen. Wanneer keuzes aan je knagen en angst belemmert je te kiezen, durf jezelf dan af te vragen: “Wat heb ik echt te verliezen”? Wat voor keuzes je ook maakt, zorg dat het je gelukkig maakt, dat je er blij van wordt. Echte keuzes maken vergt moed. Maak je eigen keuzes, anders worden er keuzes voor jou gemaakt. Wie geen keuzes maakt, kiest ervoor om de bestaande situaties in stand te houden. Das ook een keuze en je mag je afvragen of je dat wil en je daarmee verder komt.

Het leven is een veld met mogelijkheden. Wat jij ervan maakt is jouw leven. En soms brengen de “verkeerde keuzes”, ons naar de goede plekken.


Maak jij je ook altijd zoveel zorgen over van alles dat er mis kan gaan? Heb jij behoefte aan een persoonlijk gesprek en zijn er herkenningspunten waar je zelf mee zit? Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707, box 1032. Ook via chat consult. Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Heel veel Liefde, licht en kracht toegewenst .

Warme groet, Jade.

Hoogsensitief medium, spiritueel coach en gecertificeerd kaartlegster, HSP, Liefde, relatie, Tweelingziel relaties.