In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Karma – onder andere de wet van oorzaak en gevolg

Karma is een begrip uit het hindoeïsme en het boeddhisme, dat letterlijk vertaald wordt als handeling, actie of daad. Elke actie wordt gevolgd door een reactie. 
Je herkent het volgende zeker als je aan gewichtheffen zou doen: jij trekt aan het gewicht omhoog en het gewicht trekt  jou  omlaag - zwaartekracht. In het algemeen wordt er met karma bedoeld dat alles wat we doen, denken of zeggen, uiteindelijk weer bij onszelf terugkomt. 

Om mij heen hoor ik vaak mensen zeggen: karma is a bitch, maar karma is geen straf. Karma is enorm rechtvaardig en neutraal; karma gaat erom dat wat je zaait, zal je oogsten; waar je mee bezig bent, komt ook naar je terug. Het hele leven draait om levenslessen die de ziel in het menselijke leven op zijn of haar pad krijgt en alles wat je op jouw pad krijgt is een les, wat je er mee doet bepaal je zelf en is jouw karma. Eenvoudig gezegd heeft alles wat we denken, zeggen en doen een oorzaak, wat vervolgens een gevolg heeft. 

Overigens is het niet zo dat oorzaak en gevolg altijd heel direct zichtbaar of zelfs tastbaar is en kan zich volgens de religies over meerdere levens uitspreiden. Karma is dus het  geheel van wat we ooit hebben gezegd, gedacht en uitgesproken en alles waar we nu mee bezig zijn. Karma hoef je dus niet als harde straf te zien, maar juist als een spiegel van je persoonlijke groeiproces.

karma, wet van verbinding

De wetten van karma en de invloed op jouw leven

 • De wet van oorzaak en gevolg is de belangrijkste wet - wat je zaait zul je oogsten.
 • De wet van de schepping -  Niets ontstaat zomaar uit het niets, dat geldt ook voor ons leven. Als we iets willen bereiken, zullen we er ook wat voor moeten doen om dat te bereiken. En precies dat, wat nodig is. Door stil te zitten in jouw leven, veranderd er niets. Door actief leven kan je alles veranderen.

karma, de wet van de scheppin-in-syn

 • De wet van nederigheid - Leer om te accepteren hoe een situatie is die niet veranderd kan worden. Niet oordelen over anderen want iedereen heeft zijn of haar eigen levenspad.
 • De wet van groei - Als je dingen wil veranderen in jouw leven en je doet dat met liefde vanuit jouw hart en vanuit jouw ziel, dan zal je leven ook veranderen. Je kan geen controle hebben over alles in je leven, maar je kan wel jouw ware zelf manifesteren.
 • De wet van de verantwoordelijkheid - Je moet verantwoordelijkheid nemen, voor wat er in jouw leven gebeurt. Ons leven krijgt vorm door ons eigen doen en/of laten. Anderen de schuld geven van ellende in jouw leven is het afschuiven van jouw eigen verantwoordelijkheid. Want jij bepaalt of je toestaat, dat die ellende in je leven komt en blijft, of vertrekt.
 • De wet van verbinding - Het verleden het heden en de toekomst is met elkaar verbonden. Om taken in het leven te volbrengen en om doelen te verwezenlijken, zijn de eerste en de laatste stap net zo belangrijk als alle andere benodigde tussenstappen.
 • De wet van focus - Jouw aandacht richten op één ding tegelijk. Het is onmogelijk om op het zelfde moment  aan twee dingen tegelijk te denken en te werken. Als je jouw aandacht richt op positieve en spirituele normen en waarden, is er geen plaats voor hebzucht, woede of jaloezie in je leven. Richt al jouw aandacht op jezelf. Jij bent belangrijk!
 • De wet van gastvrijheid en geven - Geef zonder dat je de verwachting hebt er iets voor terug te krijgen. Wees vriendelijk en gastvrij voor andere mensen. Doe alles in je leven, door het allerbeste van jezelf er aan te geven.
 • De wet van hier en nu - Steeds terug kijken naar wat er in het verleden is gebeurt, of steeds vooruit kijken naar de toekomst, zorgt er voor dat we niet in het hier en nu leven. Je kan zelf zien hoever je bent gekomen in het hier en nu. Dromen, gedachten en gedrag van gisteren zijn niet meer belangrijk. Alleen waar je vandaag aan denkt en waar je vandaag van droomt, maar ook hoe je je vandaag gedraagt zijn van belang. Het geeft richting aan hoe je leven er morgen uit zal zien.
 • Wet van de verandering - Zaken uit het verleden blijven zich herhalen, totdat we er de lessen uit hebben geleerd, die geleerd moeten worden. Dan pas ben je in staat  om je leven te veranderen. Als steeds dezelfde zaken of situaties zich herhalen in je leven, is dat een teken dat je moet werken aan de lessen die je er uit kan leren. Zodra je de lessen geleerd heb zullen deze zich niet meer herhalen.
 • De wet van geduld en beloning - Om zaken te bereiken moeten je er eerst hard aan werken. Je kan echte vreugde ervaren als je doet wat gedaan moet worden om jouw doel te bereiken. Je kan niet verwachten, dat datgene wat je wil, zomaar uit het niets voor je ontstaat. De beloning voor jouw harde werken komt vanzelf, als de tijd daarvoor rijp is, de juiste tijd. Alles dat je wil bereiken, vereist geduld, volharding en vertrouwen hebben en houden, dat het je ook gaat lukken.
 • De wet van gewichtigheid en inspiratie - De werkelijke waarde van iets in je leven wordt bepaald door jouw energie die je er zelf in stopt, dus wat je er voor doet en de intentie, dus wat je wil bereiken. Jouw acties en jouw doen en laten hebben niet alleen gevolgen voor jezelf, maar ook voor jouw omgeving. Zet de intentie - de wil – neer om liefdevol, begripvol, verdraagzaam en vredig te leven en te zijn. Pas dat elke dag toe in je leven en laat jouw bedoelingen altijd zuiver, puur en liefdevol zijn.

Tot slot nog even dit: Verspil jouw tijd niet aan wraak. Die gene die jou pijn doen ontmoeten uiteindelijk hun eigen karma. Als je een liefdevolle manier vindt om te kunnen omgaan met situaties en bepaalde mensen in je leven die je eigenlijk niet in je leven wil, zal dat jouw kracht geven en het zal jou als persoon doen groeien. 

karma, eenheid in energie, wit en violet de meest pure en krachtige

Heeft het lezen van mijn blog jouw interesse gewekt en zit je in een situatie die hiermee te maken heeft?  Dan ga ik graag het gesprek met je aan!  Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707, box 1032. Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Warme groet,  Jade.
Hoogsensitief medium, spiritueel coach en gecertificeerd kaartlegster, HSP, Liefde, relatie, Tweelingziel relaties.