In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Indianen wijsheid

Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!

Indianen hebben altijd al mijn belangstelling gehad, als kind wilde ik ook altijd indiaan zijn, nooit cowboy. In een vorig leven ben ik een indiaan geweest ontdekte ik tijdens een visioen toen ik aan het trommelen was op indianentrommels. Ik zag kampvuren, tipi’s, paarden en indianen en ik wist dat ik daarbij hoorde.

Indianen wijsheden spiegelen ons betere zelf. Die wijsheden mogen tot vaste waarden in ons leven worden. In tegenstelling tot de steeds wisselende gedachten en gevoelens zijn vaste waarden als de heldere hemel. Gedachten en gevoelens zijn als wolken aan de hemel, disidentificeer je daarvan, je hebt gedachten maar bent niet je gedachten, je hebt gevoelens maar bent niet je gevoelens. Je bent niet een mens met een spirituele ervaring, nee het is omgekeerd: je bent een spiritueel wezen met een menselijke ervaring!!

Ik stel dat positief denken de these is, negatief denken de antithese is en juist denken is de synthese, dat is een aanvaardende manier van denken die ten goede komt aan je spirituele groei en ontwikkeling en dat heeft eeuwigheidswaarde!

Blog indianen wijsheid een droomvanger - in-syn

Wat de dromen betreft zeg ik altijd: ‘Dream it, believe it, achieve it’. Veel ontwikkelingen en uitvindingen, zijn ontstaan naar aanleiding van dromen.

De uitspraak: ‘Dromen zijn bedrog’ is een leugen en bedrog Dromen zijn boodschappen uit je onderbewuste en van de geestelijke wereld. Engelen communiceren ook via dromen met je. Je droomt elke nacht, alleen vergeten veel mensen hun droom. Een tip is om pen en papier klaar te leggen voor het slapen gaan en je vraag te stellen en je voor te nemen wakker te worden na een droom en hem te noteren en duiden, ik wil daar graag bij helpen ben een ervaren droomduider.

Wie succesvol is, heeft ooit van iets gedroomd. (MARICOPA) Dromen zijn afkomstig uit je onderbewuste en uit de geestelijke wereld en bevatten waarschuwingen en kansen en mogelijkheden, waar jij je voordeel mee kunt doen. Je droomt elke nacht, maar vaak zijn we onopmerkzaam..

Een goed leider neemt niet, hij geeft. (MOHAWK) Om als een groot leider te kunnen doorgaan, moet je kunnen uitblinken in het geven van menselijke aandacht om het beste uit mensen te halen. Degelijke zelfkennis is onmisbaar. Ja, toch?. Zelf stel ik me servicegericht op. Door te bloggen, actief te zijn op de social media, artikelen te publiceren in tijdschriften, boeken te schrijven, te coachen en inspireren, bemoedigen, motiveren en stimuleren.

It does not require many words to speak the truth - Chief Joseph - Nez Perce. In het TV programma Mindfuck werd aangetoond dat hoe meer woorden worden gebruikt om iets te vertellen, hoe groter de kans op leugens is....

We do not want riches, we want peace and love - Red Cloud - Sioux, een gids van me met exact dezelfde visie op het leven.

Iedere vogel hoort zichzelf graag zingen. (ARAPAHO) Iedereen wil praten maar vergeet te luisteren. Iedereen wil gehoord worden, maar bijna niemand luistert

Each soul must meet the morning sun, the new sweet earth, and the great Silence alone - Ohiyesa - Santee Sioux.

Goethe zei: ‘Ik ken hem eigenlijk niet, want ik heb nog nooit met hem gezwegen. Veel mensen zijn bang voor de stilte, bang voor de confrontatie met zichzelf!

Een indiaan zei: ‘Ze kunnen ons lichaam doden, maar niet onze ziel, die is eeuwig’. Dat getuigt van het bewustzijn dat we geen mensen zijn met al of geen spirituele ervaring, maar dat het omgekeerd is, namelijk dat we spirituele wezens zijn, met een menselijke ervaring.

How smooth must be the language of the whites, when they can make right look like wrong, and wrong like right - Black Hawk – Sauk. Het ego van de westerlingen verdraaide inderdaad alles en legde alles in zijn voordeel uit en de westerlingen braken hun beloftes, doodden met de Bijbel in de hand. En noemen de Indianen wilden. Wat een projectie!.

Vergeet nooit dat je de kracht van de geest in je draagt. Het is een creatieve kracht. Zij kent geen beperkingen. (WHITE EAGLE) Je geest en bewustzijn zijn oneindig en herbergen de wereld in zich, jij bent de wereld niks menselijks is je vreemd.

If we have more blankets, than are sufficient, and others have not enough, we must give to them that want - Black Hawk – Sauk. Leer te geven en te delen in plaats van alleen maar te nemen. Er is genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht.

Zonder vrede in de ziel van de mensen, kan er nooit vrede zijn tussen de landen. (SIOUX) Wees zelf de verandering, die je in de wereld wilt zien. Wereldvrede begint met vrede in je hart.

It is not the color of the skin, that makes me good or bad. The Great Spirit made all men brothers - White Shield - Arikara chief. Er is maar een ras en dat is de mensheid!

Tijdens een trommelsessie met indianentrommels met een vriend, kreeg ik een visioen. Ik zag paarden, kampvuren, tipi’s, indianen en toen wist ik zeker, dat ik ooit heb geleefd als indiaan en raadgever van het opperhoofd. Als kind wilde ik ook altijd indiaan zijn en voel me verwant met het gedachtengoed van indianen.

Blog indianen wijsheid - native indianen gezegde - in-syn

Als we de laatste boom gekapt hebben, de laatste rivier vervuild hebben en de lucht niet zuiver meer is, zullen we ontdekken, dat je geld niet kunt eten, zei ooit een wijze indiaan.

Een Sioux indiaan zei ooit: ‘Religie is voor mensen, die bang zijn voor de hel. Spiritualiteit is voor mensen die daar al geweest zijn!’.

Een Cherokee verhaal gaat over een indiaan, die tegen zijn opperhoofd zegt: ‘In mij heb ik twee wolven, een van het kwade en een van het goede, welke wolf zal er winnen!’. Het opperhoofd antwoordde: ‘De wolf die je voeding geeft’

Op basis van dit verhaal beëindigde ik mijn abonnement op de krant met allemaal slecht nieuws, was het voeding van de kwade wolf, ik nam een abonnement op Spiegelbeeld, dat is het voeden van de goede wolf!’.

Ik heb een aantal gidsen, die mij begeleiden,onder andere mijn broer Jan en vrienden Charles en Henk en Wayne Dyer en Hazrat Inayat Khan. Ik vroeg de pendel of er nog meer gidsen voor mij zijn. De pendel antwoordde met ja. Ik vroeg of het soms een oude indiaan was, er kwam weer een ja. Toen zocht ik op internet naar namen van opperhoofden noemde de namen en pendelde ik kreeg steeds nee. Toen kwam ik bij Red Cloud en kreeg een ja. Ik kocht het ebook Red Cloud speaks, hij blijkt exakt dezelfde visie te hebben als ik, wat een synchroniciteit!. Ook hij zegt dat Jezus niet voor onze zonden is gestorven. Ik heb nu een beeld van Red Cloud die observeert en niet oordeelt.

De indianen zeggen ook dat je op het goede moet letten in de ander. Een wijze raad, want wat je aandacht geeft groeit, geef je aandacht aan het goede gaat dat vanzelf ten koste van het kwade. Ik zeg ook altijd dat je niet tegen het duister moet vechten maar het licht aan moet doen en dat is het licht van bewustzijn. Ook Socrates zei dat je niet ergens vanaf moet willen, maar ergens naar toe mag werken!

Een indiaan zei: ‘Jullie God is er alleen voor jullie, onze Grote Geest is er voor iedereen’ en ook: ‘Jullie hebben klokken en horloges, maar wij hebben de tijd!’.

Dit zijn mooie wijsheden, maar wat doen de meeste mensen? De filosoof Schopenhauer heeft daar een antwoord op. Hij zei: ‘Eeuw na eeuw hebben de wijzen, altijd hetzelfde gezegd, en eeuw na eeuw hebben de mensen altijd hetzelfde, namelijk het tegengestelde gedaan!’. Wat zeiden de wijzen: ‘Ken u zelf en laat u leiden door liefde’. De mensen kennen zichzelf niet en laten zich leiden door angst, ofwel het tegendeel van liefde(-).

Blog indianen wijsheid - de 10 leefregels van indianen - in-syn

Tot slot nog enkele leefregels van indianen, die de moeite waard zijn. Ik heb ze vertaald uit het Engels:

  • De aarde is onze moeder, zorg goed voor haar.
  • Eer je voorouders door je handelingen.
  • Open je hart en ziel voor de Grote Geest.
  • Al het leven is heilig. Behandel alle wezens met respect.
  • Neem van de aarde wat je nodig hebt en niet meer.
  • Plaats het goede ten gunste van je eigen belangen.
  • Dank continu voor elke nieuwe dag.
  • Zie alleen het goede in de ander en spreek waarheid.
  • Volg het ritme van de natuur, sta op en ga naar bed met de zon.

Veel succes met het in de praktijk brengen van deze wijsheden. Selekteer de wijsheden die bij je passen. Laat je daarbij leiden door je intuïtie.

Goethe zei heel mooi dat kennis goed is, maar dat het pas wijsheid wordt als je het toepast.....

We moeten kennis ook niet onderschatten, want je kunt geen meesterschap hebben over dat wat je niet kent...

Meer weten? Ik ben bereikbaar via 0909-5010707 boxnummer 1001. Klik hier om naar de persoonlijke pagina van Henny te gaan.