In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

0909 50 10 707

€0,90 p/m

In-syn credits BE 02-8088058 VIA CREDITS

020 22 05 414

Credits v.a. €0,80 p/m

Gelukkig zijn - Wanneer ben je gelukkig?

Hoe moeilijk is het om “gelukkig” te zijn? Om te houden van jezelf? Veel mensen vertellen hun levensverhaal aan mij en lopen dan tegen bepaalde problemen aan. Zij zitten te wachten op “geluk”. Op bijvoorbeeld een prachtige baan, of een lieve partner of een zwangerschap die maar niet wil komen, of men denkt bijvoorbeeld dat men gelukkiger is, als men slanker is, of als examens voorbij zijn. Wat je dus eigenlijk doet is wachten totdat je wat bereikt en je jezelf kan toestaan om gelukkig te zijn. En vaak zijn er ook verwachtingen naar een ander toe, die tot teleurstelling leiden. Ik vraag deze mensen dan vaak of zij zelf “gelukkig” zijn, waarop zij zeggen dat dit vaak niet zo is. “Hoe komt dit dan”? Maar ben je wel gelukkig met jezelf? Hou je wel van jezelf?

Als je niet blij bent met wie je bent dan kan je dat ook niet uitstralen naar iemand anders toe. Jouw situatie laten afhangen van anderen is niet de oplossing. Dus is het zaak om eerst jezelf te vinden, van jezelf te houden en om naar jouw innerlijk kind te kijken. Waar word ik blij van, zo blij als een kind, dat mag je jezelf gaan afvragen. Waar sta je nu in t leven, geniet je wel van jouw leven en waar wil je naar toe? En hoe kom je daar? Wat moet je er voor doen, of laten? Ga eens iedere morgen voor de spiegel staan en kijk jezelf aan en zeg dan tegen je zelf: “Goedemorgen lieverd, ik hou van jou”!

De enige die echt belangrijk is in jouw leven dat ben jij zelf, jij mag jezelf op de eerste plaats zetten. Pas als jij goed in jouw vel zit en echt van jezelf houdt, kan je “gelukkig” zijn en kan je positieve energie uitstralen naar het universum en komen de mensen die bij jou passen op jouw pad en uiteindelijk kan je jouw eigen situatie creëren waarin en waarmee jij gelukkig bent. Het gevoel gelukkig te zijn komt van binnenuit. Als je van binnen niet verandert zullen veranderingen in je omgeving niet veel voor je gevoel van geluk betekenen. Ga dus niet zitten wachten totdat je een reden hebt om gelukkig te zijn in de toekomst, dan doe je jezelf te kort, want al die tijd zou je je dus niet of minder gelukkig voelen. Leef in het nu en ben gelukkig met wie je bent.

GELUKKIG ZIJN IS GENIETEN VAN DE KLEINE DINGEN VAN HET LEVEN

Geluk heeft niks te maken met het verleden of toekomst, maar alleen met het heden, het nu. Daarom is het wijs om je te richten en te concentreren op vandaag en op het geluk dat je nu kunt voelen. Want als gelukkig mens bereik je veel meer. Hoe doe je dat dan, hoe kan je gewoon gelukkig zijn, terwijl je eigenlijk niet tevreden bent met de huidige situatie in jouw leven? Het antwoord is eenvoudig, gewoon door te genieten van de dingen die wél goed zijn. Bijvoorbeeld door je te verheugen op een etentje met vriend(en)en/of vriendin(nen), door een heerlijke boswandeling te maken, of lekker een uurtje te sporten of te genieten van jouw hond of kat.

Lach zoveel je kan en realiseer je dat je van dit soort dingen kan en mag genieten. Het zijn de kleine dingen van het leven die je dankbaar maken en gelukkig en van hieruit kan je naar andere doelstellingen toe werken. Je kan arm zijn, maar toch gelukkig, je kan alleenstaand zijn of werkeloos maar toch gelukkig. Vanuit dit standpunt gezien, kan het leven alleen maar beter en mooier worden en dat is de moeite zeker waard.

Gelukkig zijn moet je durven, het is geen bestemming maar het is een manier van leven. Het is het genieten van wat je hebt en het verliezen van het verlangen naar zaken die op dat moment buiten jouw bereik liggen.

Herken je jezelf in mijn blog en wil je graag eens hierover met mij praten?

Je kan mij direct bereiken via telefoonnummer: 0909-5010707, box 1032. Klik hier om naar mijn persoonlijke pagina te gaan.

Warme groet, Jade.

Hoogsensitief medium, spiritueel coach en gecertificeerd kaartlegster, HSP, Liefde, relatie, Tweelingziel relaties.